HMS News

Gustavssons har kört i Sverige

Här nedan kan ni läsa om Micke och Calle Gustavssons framfarter på svensk racingbana.Då var man hemma igen efter årets enda tävling i Sverige.
Skönt med en kort och snabb hemresa som omväxling.
Tyvärr verkar det hopplöst svårt att få europeer att åka upp till Sverige, och när inte andra svenska förare ställer upp så blev det antalsmässigt en besvikelse.
Det verkade som bara dom som har chans att vinna brydde sig om att komma.
Nog om detta!

Tidsträningen gick så där, 4:e tid totallt.
Leo/John Young i sin Falcon V8 var snabbast före Anton, Alfa GTA och Bosse Warmenius i sin Cortina.
Jag var lite beskymmrad efteråt för allt kändes ok, men var ändå 0,5 sek efter Anton. Racet blev spännande då det startade i torrt och sedan kom det lite lagom med regnskurar.

Starten gick bra, kom om Bosse direkt i första kurvan. Bosse kom dock om igen efter några varv, men vi var väl samlade. När det sedan började regna gjorde Anton sitt depåstopp. Det börjde torka upp ganska snabbt och när banan var halvtorr så kom jag om både Bosse och Young och fick direkt en liten lucka i ledningen.

På mitt sista varv försökte jag rycka ifrån lite mer.
Vet ärligt talat inte vad som hände, för under inbromsning så tappade jag bilen och så small det i räcket. Troligen fick jag ett hjul i en vattenpöl jag inte uppmärksammat. Blev stående i ett par varv innan jag fått framskärmen utryckt och kommit ur sandfällan. Så var den dagen förstörd! Men vi kom i alla fall i mål.

Nu var det tur att det var så få startande så vi fick några poäng!
Men Anton vann i klassen, så vi tappade EM-ledningen till honom.
Det som kändes skönt var att ’svackan’ från tidsträningen var borta och vi var med i Antons tempo igen.
Så nu ser vi fram mot nästa tävling på Spa.

Vi hörs!
Micke och Call