HMS News

Snörvlig uppladdning inför Road Racing SM

Vad kan vara mer välkommen än ett kärt virus när man skall ladda inför sin första tävling för året och i 250 Sport Production-klassen?Vad kan vara mer välkommen än ett kärt virus när man skall ladda inför sin första tävling för året och i 250 Sport Production-klassen? Jag har legat nedbäddad och deckad i över en vecka, men efter ett besök på tisdagsträningen denna vecka blev jag lite bättre. Det ÄR helt enkelt bra för hälsan med Road Racing, nu är det bevisat liksom :). Tanken var att jag i tisdags bara skulle följa med som moraliskt stöd åt min teampolare Danne, men väl på banan började det ju såklart att klia i gashanden. Ville även testa att de småfel jag har haft på hojen nu var fixade. Nu känns det som att hojen är redo (stort tack till Niclas, Danne och Brink!) Frågan är om JAG är redo… men blir man någonsin det?

Onsdagskväll tillbringades med att köra omkring med racebussen för att lämna in Dannes hoj på Mitonga samt en tur bort till Lindströms för att fixa mitt styre. Mat inhandlades till ett helt kompani, så om ni känner er hungriga så… Planen är att vi kör upp till banan för att sätta upp vår depå ikväll, torsdag, för att i morron bitti vara på plats i tid. Jag kör min första träning kl 9 *gulp*. Stuga är bokad vid banan fr o m fredags morron och det ska bli skönt att ha ett eget hus.

Målsättning
Min målsättning denna säsong var att efter en längre tids sjukdom kunna börja köra hoj igen. För några veckor sedan inhandlades min Aprilia RS250 -00. Verkar som att jag gjort ett bra kap, hojen är i väldigt bra skick, så nu hänger det helt på mig som förare.
Nästa mål är att lära känna min nya hoj, hålla mig på hjulen, få ett bra flyt i körningen samt att ha roligt. Och roligt har jag.

Årets säsong blir väldigt kort för min del då endast två tävling återstår, samt KMet på Knutstorp i oktober. I höst och vinter blir det till att ligga i hårdträning på gymet för att komma i bra form. Gemenskapen i denna sportgren är stor, och det känns kul att veta om man skulle råka i nöd.

Håll nu tummarna för mig på söndag. Vi i 250 Sport Production kör helgens första tävlig på söndag kl 13. Vi ses väl då?!

Åsa #96 250 SP

(Evenemang: 2005-09-02–2005-09-04 Roadracing SM)