HMS News

Rapport från BRS Motorsport

Det har inkommit en rapport från BRS Motorsport genom deras presschef Bengt-Åce Liljevind, texten nedan är helt och hållet hans förtjänst! Trevlig läsning!BRS Motorsport från Hässleholm kom till årets fjärde deltävling i SLC på Ring Knutstorp med en ny motor och stora förhoppningar. –Nu skall det väl ändå vara vår tur, sa Andreas Boström. Kvalet gav en första indikation på att de var på rätt väg. De tog Pole med en tid som var sekunden snabbare än när STCC körde på Knutstorp!

I racet drog de upp ett tempo som ingen kunde följa. Men en nyhet i år är att SLC har ett handicapsystem som ger de svagare bilarna några varvs försprång från start. Det tog två timmar innan BRS hade ätit upp handicapvarven och tagit ledningen i loppet. Efter två och en halv timme av tretimmarsracet rullade Magnus Öhman in i depån för sista depåstoppet och lämnade över ratten till Andreas Boström som med tre varvs ledning bara skulle köra på säkerhet i mål. Men ödet ville annorlunda. Motorsporten är ibland grym och hänsynslös. 19 minuter från målgången gick en drivaxel av och BRS fick ännu en gång bryta i ledning. De fick besvikna stå i depån och se halva startfältet köra förbi dem resultatlistan.

Nu väntar en månads vila innan nästa race på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

(Bild: 2855)