HMS News

Stureson ledde, men bilen stannade

Johan Stureson körde ifrån allt motstånd i finalen på Norska Våler-Banan, och körde mot en solklar seger då bilen plötsligt stannade, en kurva från mål. Peugeot föraren hade då kört om och ifrån sina konkurrenter i stor stil.- Detta är fruktansvärt, säger Johan.

Från sin sjunde startposition gjorde Peugeot föraren en godkänd start och kom ut som sexa, i en start som skördade sina offer. Tommy Rustad och Edward Sandström åkte av och fick bryta. Säkerhetsbilen kom ut medan banan städades upp.

– Det var rörigt värre, men jag höll i och lyckades knipa ett par platser och var fyra, berättar Johan.

När fältet åter igen släpptes åkte Stureson riktigt fort och pressade Fredrik Ekblom hårt om tredjeplatsen. Samtidigt attackerade Ekblom både Göransson och Engström, vilket ledde till att Audiföraren kraschade in i räcket. Stureson väntade däremot kyligt på rätt tillfälle att sätta in stöten.

-Hade riktigt bra fart i bilen, hängde med lätt i tempot, fortsätter Johan.

På varv elva passerades Göransson, som inte hade något att sätta emot Peugeot föraren, som bara försvann för att jaga ifatt ledande Tomas Engström. Redan två varv efter var Engström ett lätt byte för Stureson som lätt åkte förbi Honda föraren.

– Var inga problem alls, varken att passera eller dra ifrån, säger Johan.

Stureson var helt överlägsen och hade endast en kurva kvar, då bilen plötsligt stannade för Skåningen som fick uppleva en racingförares värsta mardröm.

– Trodde inte det var sant alltså, detta kan bara inte hända, säger en tagen Johan.

Istället fick totalledaren Richard Göransson en gratisseger före sin teamkompis Thed Björk. Båda drar nu ifrån i toppen av tabellen, med Stureson som fyra. Men en Stureson som åter igen visade sin höga klass.

– Det är tungt, mycket tungt nu, men än är det inte avgjort, avslutar Johan.

Av: Staffan Börjesson

(Bild: 3240)