HMS News

Ebbessons i Norge

Näst sista deltävlingen i S40 Challenge är nu till ända. Det var uppe i de norska skogarna vid Våler den avgjordes.Våler är en helt ny bana för oss så vi var redan på banan onsdag kväll för att kunna testa på både torsdagen och fredagen. Testerna gick mycket bra. Både Andreas och Ibrahim var i topp båda dagarna och vi såg mer och mer fram emot helgens utmaningar.

Lördag förmiddag var det dags för Tidskval. Ibrahim gjorde ett toppvarv och fick pole position. Andreas gick det inte mycket sämre för. Bara ett par hundradelars sekund efter gjorde att han fick 3:e tid.

”- Denna bana är så pass snabb så alla är så jämna. Just nu är vi nio förare på bara en halv sekunds skillnad per varv.” Säger Andreas och Ibrahim under kvalet.

Race 1 gick dock inte lika smärtfritt. Ibrahim som startade från pole fick en bra start. Han höll sin ledning till det endast återstod 3 varv då han missade lite fart på rakan och tappade ner till en 2: a plats som han kunde hålla in i mål. Andreas fick en mycket sämre start. Han halkade ner till en 6: e plats och fick jobba sig upp därifrån. Men när Andreas väl kom loss var avståndet för stort till klungan framför, så han fick nöja sig med en 5: e plats.

I race 2 fick Ibrahim starta 4: a och Andreas 6: a. Ibrahim kunde hålla sin placering i starten och började genast fightas om pallplatserna. Andreas fick också denna gång en urusel start efter att ha fastnat bakom en annan bil i startkurvan. Både Ibrahim och Andreas körde vad det gick och till sist kunde de rulla över mållinjen som 3: a resp. 4: a. Ett något bättre resultat än race 1.

Nu har vi endast 1 tävling kvar, finalen på Mantorp Park om 2 veckor. Vi ligger just nu 2: a och 3: a i SM och det gäller att vi gör en bra avslutning så vi kan behålla eller förbättra dessa placeringar.

/www.ebbessonmotorevents.com
(Bild: 3237)