HMS News

ATM Racing vann halkigt ERF-race på Knutstorp

ATM Racing tog ytterligare en seger i dagens 6-timmars långlopp och går därmed upp i ensam ledning i ERF-serien inför finalen på Anderstorp om två veckor.Det blev halkigt värre i söndagens långlopp på Ring Knutstorp. Ett envist duggande på en dyngsur bana, som späddes med ett par rejäla oljeutsläpp runt i stort sett hela banan, gjorde Ring Knutstorp såphal. Ett stort antal besök i sandfållorna gjorde att bärgningen tillsammans med personalen i

Safety Car var de som antagligen jobbade mest under dagen. Det blev rekord i antal insatser.

ATM satsade på säkerhet och försökte undvika onödigt karambolage.

– Vi förväntade oss absolut inte att vinna idag, men vädret var till vår fördel, säger teamchef Thomas Lindsjö. Nisse, Anders och Annelie bidrar otroligt mycket till teamets framgångar genom ett fint depåarbete, våra tankstopp är klockrena.

Team Surprise försökte ge ATM en match, men när

det återstod en halvtimme då gav bromsarna fram upp.

– Det funkade fint hela dagen, och vi satsade på en seger. Men utan bromsar hade vi inte en chans, sa en besviken Roger Rudenbrandt, teamchef i Surprise.

Team Pelaro gjorde comeback på Knutstorp, efter att ha kastat in handduken tidigare i år. Abstinensbesvären efter racing blev för stora, det belönades med en snygg tredjeplats och Pelaro fick välförtjänt klättra upp på prispallen.

– Helt otroligt, det enda vi har gjort med vår Porsche sedan -95 är utbyte av en toppackning, sa Lars Gallon. Bilen är sliten, och när vi tidigare i år fick beskedet att vi var tvungna att bygga om vår bur, då gick luften ur oss lite. Nu fick vi dispans året ut.

ATM Racing drar nu ifrån Team Pentascrew något

i sammandraget. Men inget är avgjort på långa vägar. Precis som vanligt i ERF, så är det i finalen som slutstriden står. Den går på Scandinavian Raceway om två veckor, den 2 oktober.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2005-09-18 ERF Bil)
(Bild: 3371)