HMS News

Första rapporten från Pedgren Racing

Vi får dock nöja oss med en halv rapport så här första gången, läs varför nedan!En halv race-rapport blir det när det blev ett halvt race. Så var det då äntligen dags för vår ERF-debut. Lördagskvällen ägnades åt besiktning, slagsmål med tält (taket hade krymt!!) och så småningom grillning tillsammans med Team Gapet. Måste passa på att tacka för den super bra mat som kom ifrån det teamet under helgen.

Söndagen mjukstartade med förarsammanträde och sedan var det dags för träning. Vad händer då? Naturligtvis börjar det regna. Daniel (regnmakaren) är ju på plats. Alla fyra kände på bilen och banan några varv och det gjorde vi tydligen i ett väldigt makligt tempo för det blev sämsta träningstiden. Vi slapp nesan att starta sist för några hade fått sina träningstider strukna av någon anledning. Att ha Penta i backspegeln vid start lär nog inte hända fler gånger. Det rättade till sig redan efter ett halvt varv men när dom skulle om 5 i 1 så gick dom ihop lite. BMW:n snurrade och vipps hade jag ’tagit’ 1 placering. Jag fick upp tempot lite och hade några riktigt roliga fighter med bl.a. Caran:s S40. Mycket saftycar blev det också. Som dom nybörjare vi är hade vi bestämt oss för 45 min/stint. När det ropades i radion att det var dags för förarbyte var det bara att åka in för att motvilligt lämna över rattandet till Daniel. Då låg vi på 14:e plats. Tagit 14 placeringar på 45 min och inte alla beroende på att andra åkt av eller ihop. Fransyskan rullade på utan några större skandaler med i tur och ordning Daniel, Micke och Leif vid spakarna. En snurrning i hårnålen var ’allvarligaste’ incidenten. Alla var nöjda med både sina och bilens prestation. När det var dags för mitt andra kör pass och jag hoppat in i bilen såg jag till min fasa att laddningslampan lyste svagt. In till tältet för att kolla. Vi försökte banka lite vett i generatorn men det ville sig inte. Ingen i reserv heller! Optimist som man är så provade jag att köra ut ändå men kom bara 3 varv innan motorn dog. Vad annat var att vänta med en Tysk generator i en Fransk bil. En närmare kontroll visade att vi låg 12:a när vi fick kasta in handduken. Nästa gång SKA vi ta oss i mål.
Det är fortfarande kul med racing !

Vid tangenterna:Peter

http://www.pedgren.tk/

(Evenemang: 2005-09-18 ERF Bil)
(Bild: 3409)