HMS News

GAPET på Anderstorp

Racerapport Team Gapet från Anderstorp 2/10!Det roliga för i år är slut!
Det låter hemskt för det finns väl annat än racing som är roligt eller?

Team GAPET har nu avslutat sin första säsong som racingfamilj och tittar man tillbaka på vad vi gjort detta år så känner jag mig väldigt stolt över vår prestation.
I vintras när vi började diskutera vår racingsatsning så satte vi upp en målsättning med vårt tävlande, vi skulle försöka ta oss i mål med någorlunda hel bil i varje tävling men framför allt ha roligt tillsammans.
När vi nu börjar summera och titta tillbaka på säsongen så har vi uppfyllt vår målsättning med råge, Hondan har inte svikit oss någon gång, utan det är snarare vi som felat när problem uppstått, det har som tur är inte varit så stora problem, två avåkningar, den första resulterade i lite plåtjobb, vi har även fått ett stop and go, en teknisk flagg, någon lätt sammanstötning med konkurrent och felaktiga däckval men det är detta man lär sig på.

Som förare har vi lärt oss alla att köra lite tuffare och våga mer och det finns mer kapacitet i bilen att utnyttja om vi bara vågar, men det kommer kanske.
Utan hjälp i depån med tankning och liknande klarar man sig inte, Daniel, Olle, Andreas och Nisse har också stor del i vårt resultat.

Roade mig med att göra jämförelser mellan första racet på Anderstorp i våras och nu det sista racet för säsongen då förutsättningarna var rätt så lika, varvtiderna var betydligt jämnare och snabbare på oss alla nu på sista racet.

Till racet på Anderstorp hoppades vi på uppehållsväder och torr bana, vilket det också blev.
Träningen gick bra, alla fick känna några varv på banan och vi startade från de bakre regionerna som vanligt.
Idag körde Paul första passet och det avlöpte utan några som helst problem, andra passet var det Angelicas tur. Efter vi tankat och hon skulle iväg så startade inte bilen, det blev springstart istället. Två varv senare kommer hon i depå, då rök det inne i bilen, eltape lindat runt ett väldigt varmt motstånd hade bytt form, så det fick bli en förbikoppling istället, ny springstart.
Nästan hela hennes resterande körpass gick bra, det var bara det att ljudnivån från vår bil ökade ju längre vi körde så vi fick teknisk flagg när hennes pass nästan var slut.

Med hjälp av slangklämmor, borrmaskin och popnit och framför allt hjälp av Peter Edgren, så fick vi dit ett kryss på röret för att slå sönder ljudet. Nu var det min tur att köra, så efter att Peter och Paul var klara med ljuddämparen fick det bli ett varv bara och sen in i tankdepå .

Mitt pass gick alldeles för fort tyckte jag men tiden går fort när man har roligt. Jag bytte till Paul som idag körde två pass och Gunilla avslutade dagens race med att gå i mål som 11:e bil.
Vårt bästa resultat i år.

Nu får bilen förberedas för vinteride och det är klart att det finns många ideer på förbättringar till nästa säsong, så vi får se vad det blir, om det blir några förbättringar på bilen.

Vi vill även tacka alla team för snygg körning under året, det har varit enligt mitt sätt att se det mycket rent och snyggt kört. Givetvis också tack till arrangörerna och framför allt alla funktionärer ute på banorna, utan er insats blir det inget race.

Grattis TLC till dagens seger, var det ”bikinibruden” som taggade er? Grattis även till ATM och Ullared till pallplatserna.
Grattis än en gång till ATM för seriesegern och till Penta för 2.a platsen och TLC för 3:e platsen.

Sist men inte minst till våra sponsorer och supportrar, tack för det stöd vi fått av er under säsongen, det gläder och styrker oss. Kaffet är på och fikat står dukat och ni är alltid välkomna.

Hoppas vi ses på Teamföreningens årsmöte i Falkenberg den 3/11 för det verkar som det finns en hel del att diskutera, om inte så önskar vi från fam Haraldsson alla en God Jul och Gott Nytt År, så ses vi igen när vårlökarna kommer upp.

/Tyrone Haraldsson
Team GAPET

(Bild: 3147)