HMS News

ERF MC Endurance final på Knutstorp

Lördagen den 15/10 kör ERF MC sitt finalrace för säsongen, ett 6-timmars race på Ring Knutstorp i Skåne.Teoretiskt sett är inte serien avgjord än. Men det danska Team Skjerne MC med Lars Rulffs och svensken Christer Miinin har under året varit i en klass för sig själva. De behöver med sina 118 poäng i princip bara starta loppet för att vara klara seriesegrare.

Om övriga

pallplatser är striden däremot stenhård. HET, Humlans Endurance Team (97 poäng), som vann senaste racet på Knutstorp kommer att vara superladdade, liksom Allt i Däck (93 poäng), som vill ha revansch för oflytet man drabbades av i samma race. Även norrmännen i Motorport Endurance Team (92 poäng) och hemmateamet Kiviks Musteri Racing har en bra chans (85 poäng).

Den senaste tidens högtryck är på väg bort, men finalvädret kan bli ganska hyggligt ändå trots att temperaturen förväntas sjunka. Utöver att strategi och teamarbete måste fungera bra, så kan däcks-temperaturer få en viktig betydelse under racet.

Över 30 team från Sverige, Danmark, Norge och Åland kommer till Ring Knutstorp för att kämpa om de åtråvärda bucklorna i ERF – Endurance Racing for Fun.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

Foto: Christer Martinsson

(Evenemang: 2005-10-15 ERF MC)
(Bild: 3352)