HMS News

HMS har förnyat sin ambulanspark.

Hms har köpt en ny ambulans för att kunna bibehålla en hög standard.Torsdagen den 2 februari klockan 7 på morgonen startade resan till Åmål för fyra medlemmar i klubben. (Jag, Madde från ambulanssektionen och Tomas och Fredrik från brand). Där skulle vi hämta hem vår nyförvärvade ambulans.

Resan upp gick problemfritt förutom att navigatorn lurade Fredrik på en liten guidad tur i Göteborg innan den ledde oss ut på rätt väg mot Åmål igen.

Väl framme i Åmål tog Thomas Höjden på Åmålsambulansens HB emot oss i den vackra miljö som mötte oss. Där guidade han oss runt i den gamla ambulansstaionen som eventuellt kommer att bli Bed & Breakfast.

Väl i garaget så blev det tid för inspektion och en provtur av nyförvärvet. Och där var absolut inget att klaga på.

När affären väl var avklarad var det dags för en bit mat i en av byns goda krogar.
Under middagen kom Thomas in och berättade att han hade tagit reda på lite information.
Det visade sig att Thomas farbror som tidigare ägt Stockamöllan och Scan-auto i Malmö har sponsrat klubben någon gång. Dessutom så visade sig att vi tidigare haft en ambulans på Knutstorp som har gått som befälsbil hos räddningstjänsten i Åmål.

Efter den goda måltiden bar det hemåt. (Konstigt nog så går det alltid snabbare att komma hem än bort).

Väl hemma i Skåne så pågar nu överflyttning och genomgång av material till nyförvärvet för att få den i bruk så fort som möjligt.

Mvh-Mikael Karlsson- ambulanschef Hyllinge MS
Arlöv
06-02-08

(Bild: 3507)