HMS News

Tuff premiär för BRS Motorsport

BRS Motorsport hade tuffast möjliga säsongsupptakt inför årets premiär i SLC Racing Series. De har uppgraderat sin fina BMW i vinter, men många viktiga delar lät vänta på sig och anlände inte förrän i sista veckan innan start.

Det blev ett intensivt skruvande i princip non-stop från onsdag till lördag. Klockan åtta på lördag morgon var bilen klar och de gav sig iväg till Mantorp. Någon tidsträning hanns inte med utan de fick starta sist i det 28 bilar stora startfältet.

Magnus Öhman tog det första passet. Han körde mycket inspirerat och var uppe på nionde plats redan efter fyra varv. Andreas Boström tog över ratten och höjde tempot ytterligare.

De hade en pallplats på gång, men tyvärr körde Andreas på en Porsche som bromsade hastigt för en långsammare bil och en oljekylare gick sönder. Andreas var mycket besviken och hans kommentar efter racet var: -Nu vill jag bara sova.

Nästa race körs om en månad på Sturup Raceway. Banan är utbyggd och kommer att bli en ny bekantskap för de allra flesta SLC-förare.

/BRS Motorsport

(Bild: 2855)