HMS News

Racerapport Ivarsson

Nu i helgen körde Daniel sin Sverigepremiär med STCC-serien på ett soligt Ring Knutstorp, det var den andra deltävlingen i Formula Renault 2,0 Nordic Series. Tävlingen blev stabil för Daniels del och han kammade in många viktiga poäng.

Inför tävlingen testade Daniel i två dagar på Ring Knutstorp för att köra in sig på banan och få rätt på bilens inställningar. Testerna gick inte speciellt bra, Daniel hade stora problem med en alltför understyrd bil.

På lördagen var det dags för kvalet, vilket inte gick speciellt bra pga. inställningsproblem. Så här berättar Daniel:

– Efter att ha fått dubbla fjärdeplatser på Jyllandsringen kändes det som ett mycket rimligt mål att försöka hamna på pallplats men kvalet gick åt skogen, jag blev 7:a. Anledningen till det var att jag gick ut alldeles för hårt och för att bilen inte var optimalt inställd.

– På lördagen körde vi också race 1, jag var då taggad till tusen och direkt i starten tog jag två platser och efter några varv körde jag om ytterligare en förare. I mål kom jag på en fjärdeplats och endast 10 m efter målgång körde jag om ytterligare en förare.

– Vinnaren i loppet blev diskad efter att ha kört på en annan förare, men efter att han överklagat diskvalifikationen fick han bara tidstillägg och hamnade då två tiondelar framför mig. Jag kunde alltså lika gärna blivit tvåa.

På söndagen var det dags för race 2, då startade Daniel sjua och körde upp sig till en femteplats efter ytterligare en bra start. Nu ligger Daniel fyra i mästerskapet och om två veckor hoppas han på att klättra högre upp på listan, för då körs den tredje tävlingshelgen på Karlskoga Motorstadium (Gelleråsen).

/www.daniel-ivarsson.com

(Evenemang: 2006-05-12–2006-05-14 STCC Premiär 2006)
(Bild: 3828)