HMS News

Racerapport Bengtsson

Rikard Bengtsson i Radical fick en lite darrig start på säsongen. Men underläge är till för att vända till överläge, vi håller tummarna för Rikard!Så var då äntligen premiären avklarad.

Årets första deltävling i Radical Only Cup som körs som supportklass till STCC har nu gått av stapeln. För Rikard som numera ingår i VEIDEC Racing kunde året startat betydligt bättre. Redan på första shakedownen började problemen, oljetrycket försvann. Teamet som har stora förhoppningar inför denna säsong lyckades till slut lokalisera vad felet berodde på och fick ihop delarna på torsdagskvällen innan den officiella träningen startade på fredagen.
Ut på första passet ( som även var premiär varven ) lyckades vi få till en riktigt bra tid. Vi visade direkt varför vi har startnr 1 på bilen. Inför pass 2 gjordes ett par små justeringar som även de föll till belåtenhet.

Så kom vi då till tidskvalet. Nya däck sattes på för att hitta de sista hundradelarna och redan på 11:e varvet satte vi den snabbaste tiden 3,6 tiondelar före tvåan. Efter ett depåstopp var vi ute för att försöka putsa till tiden ytterligare men safety car kom då ut pga. en avåkning så jag gick i depå igen. Teamchefen sade då att du behöver inte åka ut mer då tiden nästan var slut, men det visade sig att de som var ute fick 2 varv innan mål flagg och vi tappade polen med 6 hundradelar.

Race 1:
Startade som tvåa och lyckades vara först ner till kurva ett och ryckte sen till mig en betryggande ledning som höll hela vägen i mål. Vilken start på denna säsong, men glädjen byttes snart mot ett riktigt mörkt moln (som innehöll både regn och åska).
Vid efterkontrollen visade sig bilen vara för låg på ett ställe fram och segern byttes mot en uteslutning.
Så till dagens andra race var det bara att ställa sig på ruta 22 istället för ruta 1 som var tänkt.

Race 2:
Längst bak i ett startfält där alla vill vara först ner till kurva ett är ju inte ett drömläge som förare, men med lite is i magen och en stor del tur kom jag runt kurvan och sen började en frenetisk jakt på värdefulla poäng. Det kändes som de 12 varv som skulle avverkas tog slut innan starten ens gått ( men allt som är roligt tar ju slut för fort). Jag lyckades avancera till en 6:e plats och det får vi anse som godkänt då vi trots alla omkörningar lyckades jag sätta snabbaste varv i race två.

Så nu laddas batterierna om för att snart bege oss till de värmländska skogarna för att ta revansch på missödet på hemma plan.

Kör lugnt
Rikard
// rbmotorsport/ VEIDEC RACING

(Evenemang: 2006-05-12–2006-05-14 STCC Premiär 2006)
(Bild: 3844)