HMS News

Micke kör i Europa!

Hyllinge-talangen Micke Ohlsson kommer att ge sig ut Europa i helgen, läs mer nedan!Micke Ohlsson väljer att stå över helgens (27-28/5) deltävling i det nordiska mästerskapet i Formel Renault på Gelleråsen. I stället riktar Micke blickarna mot internationella inhopp i Eurocup Formel Renault 2.0 tillsammans med Stanley Dickens SRTS-stall.

– Vi har valt att avstå ett par av tävlingarna på hemmaplan för att
kunna köra internationellt i stället, säger Micke. Den lilla merkostnad det handlar om vägs upp av att få köra mot internationellt toppmotstånd.

SRTS stallchef, Stanley Dickens, menar också att det är viktigt att Micke snabbt kommer ut i Europa för att utvecklas som förare.

– Att köra mot internationellt motstånd ger nya referenspunkter för var ribban ligger någonstans, säger Stanley. Det är viktigt för att Micke ska kunna utvecklas och gå i samma fotspår som Alx Danielsson och ta steget
över till klasserna närmast under Formel 1. Den här säsongen blir ett läroår för Micke så att han kan komma väl förberedd till nästa år.

Micke Ohlsson och SRTS körde sin första tävling tillsammans på Ring Knutstorp för två veckor sedan. Då slog Micke till med seger direkt, men när det gäller den internationella debuten håller Micke ned förväntningarna.

– Det är oerhört hårt motstånd och för mig handlar det om att lära inför nästa säsong, säger Micke. Om jag lyckas ta en poängplats i något av loppen så är det en bonus. Det viktigaste just nu är att skaffa erfarenheter inför framtiden, men jag kommer självklart att köra för så bra placeringar som möjligt.

Micke och SRTS har ännu inte bestämt vilka internationella tävlingar de kommer att köra i år.

– Nej, vi tittar just nu på vilka tävlingar som är lämpliga. Vi återkommer med besked inom kort, avslutar Stanley Dickens.

(Bild: 3827)