HMS News

Svårväxlat för Team EGO Racing på Kinnekulle

…och så var det dags igen! Denna gång skulle vi få prova på en ny bana. Ingen av oss hade kört här förut. Eftersom vi hade 45 mil enkel resa åkte vi till Kullen redan på fredagen. Alla i varsin bil med tillhörande släp/husvagn.Racerapport 6 timmars ERCup långlopp, Kinnekulle Ring.

Själv fick jag dra Opel’n med min något högljudda BMW. Lagom till avresan hade mitt provisoriskt lagade avgassystem gett upp och gått av framför främre ljuddämparen. 90 mil utan ljuddämpning är JOBBIGT!

Väl framme positionerade vi våra två husvagnar med depåtältet i mitten. Bilen kördes upp i bandepån och besiktigades. Tekniker-Björn hittade en felkopplad huvudströmbrytare som omedelbart fick åtgärdas. Kloka huvuden slogs ihop och Jocke löste problemet. Efter middagen gick vi sedan banan för att bekanta oss med all kurvor, och rakan. Sen drack vi kaffe och gick till sängs.

Dagen började med träning och redan nu började problemen. Vi hade lyckas slå hål på ljuddämparen. Det stod ”curbs” på hela undersidan! Pelles nya verktygsskåp fick släppa till en låda så vi kunna laga ljuddämparen provisoriskt. Kvalet gick sådär. Tror vi startade från 21 ruta.

Håkan kör idag först. Som sig bör i ett långlopp hände det inte så mycket. Håkan avverkar varv efter var och klämmer även idag till med dagens snabbaste varv. Ett snabbt tank och förarbyte och jag är ute på banan. Även jag tuggade på och avverkade varv efter varv utan andra störande moment än mina medtävlande som inte ville flytta sig när jag kom farande! Efter ett ännu snabbare tank och förarbyte än första gången var Pelle ute på banan. Efter 16 varv uppstår en situation mellan en BMW, en VW och vår Opel. Som väl var fick ingen plåtskador, men Pelle blev av med 3ans växel.

Återigen är det växellådan som skall ge oss huvudbry. Pelle fick köra resterande tid på 4ans växel. Sen var det stackars Jockes tur. Efter ytterligare ett snabbt byte har stackar’n 90 minuter, på en växel. När Jocke går i mål har vi i alla fall kört till en sjunde platts vilket får anses som bra med tanke på omständigheterna.

Till detta race hade vi inte gjort annat än bytt växellåda(!) och vanlig mellan-racen-service, samt efterdragit ca. sjutusen bultar och muttrar. Om banan kan vi bara säga, ”Yes, här kör vi gärna igen”. Skitskoj, rytmisk och snabb. Vi har också kört upp oss till en delad 4’de platts i sammandraget.

Grattis till TLC, Penta och Team Power till

Vi tackar våra sponsorer, PH-Bilar Trelleborg, Magnus Bildemontering Trelleborg, Kennys Bilservice Trelleborg, ICA Perssons Livs Klagstorp, Valvoline samt Fröjd och Zaars Åkeri AB Vellinge som gör detta möjligt för oss.

Anderstorp nästa…

/ Kristian Bladh

#17 Team EGO Racing

Mer information

2006-05-27, 6 timmars ERCup långlopp, Kinnekulle Ring