HMS News

ERCup rejsar på Scandinavian Raceway

På lördag kör långloppsteamen i ERCup årets fjärde deltävling i serien. Denna gång är det långa slingan på Anderstorp som skall besegras, sex timmars långlopp kräver mycket av teamen speciellt i värmen som förväntas hålla i sig.

ATM Racing och Goa Gubbar Racing på Knutstorp

Serien har nu nått halvvägs och toppteamen börjar utkristallisera sig. De första två deltävlingarna, på Sturup och Knutstorp har vunnits av göteborgarna i Flying Fellows med en Volvo, som därmed leder serien på 202 poäng. Vid tredje racet på Kinnekulle tog BMW-teamet TLC Racing från Kinna segerbucklan, och ligger därmed tvåa i serietabellen på 194 poäng. På tredjeplats ligger göteborgsteamet Pentascrew med 174 poäng. De har ännu inte fått in en fullpoängare, men satsar säkert allt för att det skall bli en seger på Anderstorp.

ERCup, som är en helt nystartad långloppsserie för året, har visat sig vara otroligt jämn och tuff. Vid de tre avverkade tävlingarna har det bjudits på täta rejs som inte har avgjorts förrän på slutvarven. Mellan serieledarna och det 11:e teamet i tabellen är det inte mer än 50 poäng. En seger ger 70 poäng, så alla kan absolut vara med och fajtas om serieslutsegern i de tre återstående racen. Bakom dessa finns det ytterligare ett 30-tal team som gärna sticker upp och ’stör’ toppteamen.

Hyllinge MS är väl representerat i ERCup genom ett helt gäng skånska team. Bäst till, på en sjätteplats, ligger Team EGO Racing med sin röda Opel Manta, följt av nykomlingarna GTM Racing på sjundeplats med Optimisternas gamla Volvo S40. På tionde plats återfinns Autoart som har köpt Jamahoto’s Mazda, följt av årets funktionärer i Hyllinge MS, Team GAPET med sin Honda Civic. Längre ner i listan finns givetvis många fler Hyllinge MS team. Förra årets seriesegrare i ERF, ATM Racing, har haft en tuffare säsong i år, och återfinns på 16 plats.

GTM Racing på Sturup

Denna helg är för övrigt en stor endurance weekend, dels är det klassikern 24-timmars på Le Mans där Audi i sin nya diesel R10’a planerar att sopa banan med konkurrenterna, dels körs 24h Rennen på klassiska Nürburgring. På Mantorp kör SLC i samband med STCC. På två hjul körs en deltävling i Endurance VM. På Falkenberg’s motorbana kör hojarna i ERF en deltävling, där det också finns massor med Hyllinge MS team/förare.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se