HMS News

JTCC-Tezz i storkrasch

I lördagens race på Mantorp Park inträffade en av de värsta krascherna hittills i JTCC-serien, med ett helt gäng bilar inblandade. Therese Svensson från Åstorp var mitt i den värsta kalabaliken.
– Jag startade från tolfte plats, berättar Therese. Av någon anledning fick jag sladd, bilen åkte rakt över hela banan mitt framför andra halva av startfältet. Jag brakade till slut in i stålräcket med våldsam kraft. En av de värsta krascherna i mitt liv.

Tezz klarade sig med stukad handled, bilen är däremot mer än stukad.

– Alla fyra hörnen på bilen är buckliga, suckar teamchef Tommy Svensson efter att ha inspekterat skadorna. Värst är det fram, hjulupphängningarna är skrot och chassiet har fått en rejäl kyss, så vi får plocka ned hela bilen i molekyler och sätta den i riktbänk.

– Vi har smällen på film, jag tror jag har kollat den 20 gånger, om och om igen, berättar Therese. Det går inte att avgöra vem som orsakade kraschen. Det är så otroligt jämnt i JTCC, när alla ska in i första kurvan efter starten,
då blir det helt enkelt för trångt.

Tezz team, TS Motorsport. räknar med att allt går att reparera i god tid innan nästa race, som är klassiska Västkustloppet på Falkenbergsbanan den 15-16 Juli.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se
(Bild: 3875)