HMS News

Full pott på Mantorp

Deltävling 3 på Mantorp blev den längsta racehelg vi varit på. STCC och SLC delade denna gång på helgen vilket innebar att vi fick starta vår resa redan på onsdagskvällen för att över huvud taget få någon träning innan tidskvalet på fredagen.
Redan på första träningspasset på torsdagen förstod vi att det skulle bli svårt att få till någon bra set-up inför kvalet dagen efter, man hade nämligen slagit ihop Radical med Formel-Ford vilket innebar att vi var ca 40 bilar samtidigt på banan, så på torsdagskvällen stod vi och rev oss i håret och diskuterade fram och tillbaks hur vi skulle gå tillväga.

Fredagens övning var bara 20min tidskval vilket är ganska långtråkigt då dygnet ju faktiskt innehåller 24 timmar, men vad gör det när alla justeringar man gjort faktiskt funkade så bra att vi tog polen och detta med över en halv sekund till 2:an. Tiden vi fick till var 1.16.875 och är tydligen det snabbaste någon åkt med täckt bil.

Första racet på lördagen funkade utan några problem och vi var först över mållinjen med två finnar bakom. När sen resultatlistan tittade fram visade sig att vi satt pole även till race två. Nu fattades bara en seger i andra racet för att de 22 poäng vi kör om per helg skulle hamna i vår ficka.

Söndagens race gick av stapeln redan på förmiddagen vilket var ganska skönt för det är inte speciellt roligt att dra på sig långfillingar och polotröja i 30 graders värme, men vi racerförare är lite speciella så det gör inget.

Stående start är alltid lite extra nervöst för man får vara lite extra försiktig så att man inte får för mycket hjulspinn eller knäcker en drivaxel i startögonblicket men allting löste sig och jag kom iväg som första bil och laddade allt vad det gick i början och lyckades rycka till mig en lucka som jag sedan höll hela vägen till målflaggan föll. Detta innebar att kappsäcken blev proppfull med poäng och det smakar kan jag lova.

Nu får vi tre veckors semester innan vi drar till Falkenberg och försöker göra om samma procedur igen.

Kör lugnt

/ Rikard Bengtsson
VEIDEC Racing

(Bild: 3844)