HMS News

Calle och Micke Gustavsson i Historisk EM

Hyllinge MS förarna Calle och Micke Gustavsson tävlar i Historisk EM för standardbilar med sin Cortina. Här kommer deras racerapport från de senaste två tävlingarna.
Arkivbild

Nu har vi varit och kört runt igen.

Var i Brno den 27-28 maj. Det var en mycket bra och rolig bana. Tyvärr var det inte så många startande, men det blev bra race i alla fall. Vi körde 2st 30 minuters race. Jag var snabbast på tidsträningen. Tävlingen blev mycket jämn, ledde i början, men hade en grym understyrning. Efter några varv var jag nere på 4:e plats men det var jämt bland oss fyra första. Blev till slut 3:a totalt och 2:a i klassen.

Innan Calle skulle köra sin tävling upptäckte vi en trasig stötdämpare fram som orsakat understyrningen. Calle fick köra sitt race i regn. Och det gjorde han mycket bra. Ledde länge klassen, men Gunnar Turebrand kom om på sista varvet.
Så även Calle slutade 3:a totalt och 2:a i klassen.

Sen var vi i Misano, Italien nu i helgen. Återigen körde vi 2st 30 minuters race.
Jag fick 3:e tid på tidsträningen. I racet kom Gröpper i en Mustang om på första varvet och det tog några varv innan jag kom om honom igen. Sen bröt Anton i sin Alfa, men jag kom aldrig ikapp Bosse Warmenius. Så jag slutade 2:a totalt och i klassen.

När vi fick ut bilen från parc ferme upptäckte vi att det var vatten i motoroljan och det var bara 2 timmar till Calles race. Det blev ’lite’ bråttom. Dessutom lyckades jag tappa reservmotorn på min stortå, sen var inte jag till mycket hjälp. Ett stort tack till Bosse Warmenius & Gunnar Turebrand som lånade ut sina meckar Roger, Ulf & Ulf!! Med deras hjälp så fick vi i reservmotorn och Calle kom ut på startplatten med 10 sekunders marginal! Calle gjorde ett jättebra jobb och slutade 3:a i klassen.

Jag har inte riktigt koll på totalställningen, men tror att Anton, Bosse/Gunnar och vi bör ligga på i stort sätt samma poäng i toppen. Så det blir en spännande fortsättning på säsongen.