HMS News

IPS motorsport på Mantorp.

Mycket talade för att Peugeotförarna Johan Stureson och Stefan Söderberg skulle plocka många poäng i tredje deltävlingen på Mantorp Park och länge såg det ut så, men efter halva loppet bröt Stureson och när det återstod fem varv fick Söderberg kliva av.

Super-pole blev struken och nu blev det startruta nio för Stureson och tolv för Söderberg, i pole stod fjolårsmästaren Richard Göransson och jämte honom Robin Rudholm, båda i BMW. Stureson kom iväg bra i starten och kom ut som åtta, liksom Söderberg på en tiondeplats. De båda Peugeotförarna hängde med bra och Stureson avancerade snabbt till en sjätteplats. Söderberg fortsatte att visa bättre och bättre form och var på sjundeplats och närmade sig tätstriden.

Efter halva loppet blev Stureson hårt uppvaktad av David Björks BMW och i slutet av långa rakan lade Björk in en attack, dessvärre träffade den i sidan på Peugeot och Stureson blev stående i sandfållan och planerna på en pallplats försvann.

– Jag gav han tillräckligt med plats, men det bara small ändå, sa en frustrerad Stureson.

Söderberg fortsatte imponera och efter ett depåstopp som var dagens näst snabbaste kom han ut och närmade sig sjätteplatsen, men när fem varv återstod brast ett stag i framvagnen och hans första poäng försvann.

– Inte sant, kändes kanon hela racet och fick upp ett bra och stabilt tempo, sa en besviken Söderberg.

I sammandraget leder fortfarande Thed Björk och nya tvåa är fjolårsmästaren Göransson. Stureson föll tillbaks till nionde plats och har elva poäng upp till ledaren och sju till en pallplats.

/IPS Motorsport

(Bild: 3849)