HMS News

Varmt för Ebbessons

Sommaren är här, i ca 30 graders värme gick den tredje SM deltävlingen av stapeln uppe på Mantorp Park i Östergötland. Ebbesson Motorsport har även denna helg gjort ett kanonarbete.Teamet anlände till banan onsdagskvällen inför torsdagens tester. Ibrahim var inte med denna gång på testerna då han tog studenten samma dag. Teamet vill samtidigt passa på att gratulera honom och önska han lycka till med allt i framtiden! Andreas testade hela torsdagen och allt gick som det skulle. När dagen var över hade han den snabbaste officiella tiden under dagen, ett gott tecken.

Kvalet gick denna tävling på fredagen. Nu hade även Ibrahim anlänt och gick ut på kval utan att ha suttit i bilen innan tävlingen. Han gjorde allt han kunde och slutade till sist på en 9:e plats. Det var ett ganska väntat resultat av honom själv. Andreas lyckades inte lika bra som under testerna och kvalade då in som 3:e man.

”- Jag gjorde allt jag kunde, detta var väntat nu efter studenten att inte lyckas bättre i kvalet där det kräver väldigt mycket och det är väldigt viktigt att man har kört in sig på banan. Nu laddar jag inför racet där det kommer gå fort!” säger Ibrahim.

I race 1 startade Ibrahim från sin 9:e ruta. Han gjorde en kanonstart, klättrade genom fältet hela racet och gick till slut i mål på en femte plats. Andreas höll sin 3:e plats i starten och efter två varv satta han racets snabbaste varvtid. Efter ca halva racet, när Andreas var på väg upp på en andraplats, fick han en del problem och tappade fart och fick till sist ge vika för bakomvarande och rulla över mållinjen som 4:e man.

Till race 2, efter den omvända startordningen, startade Ibrahim fyra och Andreas femma. Ibrahim höll sin plats i starten medan Andreas gick direkt upp till en tredjeplats. Båda förarna fortsatte att klättra och under ett par tillfällen höll Andreas på att ta hand om ledningen i racet. Till sist gick de i mål som 2:a resp. 3:a. Ett resultat de båda var mycket nöjda över.

”- Detta är vi nöjda med. Helgen har inte gått riktigt som vi velat och det är därför skönt att vi till sist lyckades så här bra. Det är extra kul för Ibrahim som först tog studenten, och nu står på podiet för första gången i år och vi är säkra på att vi kommer se båda två på pallen många gånger till i år.” Säger teamets medlemmar!

Andreas ligger nu 2:a i SM, 4 poäng efter ledaren och Ibrahim 7:a. Jakten på SM medaljer för båda förarna är långt ifrån slut och om ca 1 månad, i Falkenberg, lovar Ebbesson Motorsport att göra allt dem kan för detta.
// Ebbesson Motorsport

(Bild: 3837)