HMS News

Dubbelseger för Gustavssons!

I helgen var vi i Oschersleben, Tyskland och körde 4:e deltävlingen i vår serie.
En rolig bana och bra tävling då vi var support klass till moderna FIA GT- & GT3- mästerskapet.

Pga det gick tre andra historiska tävlingar i denna del av Europa samma helg, var naturligtvis deltagande antalet därefter.
Detta innebar att vi körde alla klasser ihop och två 30-minuters race både på lördag och söndag.
Varav det bästa resultatet från var dag räknades till mästerskapet.

Tidsträning gick mycket bra och jag var snabbast i bägge passen och säkrade därmed pole till första racet på både lördagen och söndagen.

Jag körde första racet på lördagen och fick en bra start och ledde före Anton i sin Alfa GTA och därefter Gunnar Turebrand i Warmenius Cortina.
På 4:e varvet skulle jag varva en mycket långsam Zegato Alfa GT någonting, kom ikapp mitt i den snabbaste kurvan och hade inte en chans att väja undan utan drog rakt i baken på honom.
Och så höll jag i min tur på att få Anton i baken. Var säker på att mitt race var över, men på något mirakulöst vis så håll kylaren men det rök våldsamt om ena framhjulet.
Och styrförmågan var inte på topp. Men efter ett par varv var det något så när ok igen. Tyvärr så kom Anton om, men jag kunde hänga på honom utan några större problem.
Med två varv kvar så fick Anton problem med bränsletillförseln och jag kunde enkelt ta tillbaka ledningen.
Så till slut vann jag före Anton och 3:a blev Fritz Vogel från Schweiz i en Falcon. Gunnar kom tyvärr längre ner på grund av ett drive througth staff för tjuvstart.

Andra racet på lördagen körde Calle. Han fick en bra start men var av banan lite pga olja och Bosse Warmenius kom om. Sedan sprängde tyvärr Anton sin motor.
Calle körde riktigt bra och höll luckan till Bosse nere. Dock kom Gröpper i en Mustang om på sista varvet, men han kör en annan klass så det gjorde inte så mycket.
Calle blev 3:a totallt och 2:a i klassen efter Bosse. Men det roliga var att Calle i alla fall fick snabbaste varv i tävlingen! 0,3 sekunder snabbare än Bosse.

I söndagens första race startade jag i pole igen. Fick en bra start och kunde vinna ganska behagligt med ca 20 sekunder, då Anton tyvärr inte var med.
Sån tur var så åkte Gunnar bra och såg till att jag fick hålla koncentrationen uppe.

Söndagens andra race blev inställt.
Så det var en mycket lyckad helg.
3 race, 3 pole positions, 3 snabbaste varv och 2 total segrar.

Nu är det ett par veckors uppehåll innan nästa tävling.

Vi hörs!
Micke & Calle

(Bild: 2350)