HMS News

Tobias Brink vann S60 Challenge

Efter att ha gått i mål på sjunde och åttonde plats i det första S60 racet på Falkenberg så stod bröderna Brink i första startled inför det andra racet. Tobias förvaltade detta på bästa tänkbara sätt genom att vinna andra racet, utan problem.Det var en imponerande debutseger i klassen för Brink. Tobias vann före Robert
Andersson och Dick Sahlén.

Tobias tog i år klivet upp till S60 Challenge från Renault Junior Cup och
omställningen har varit stor för honom. Men det har fungerat bra, och
Tobias var väldigt glad efter loppet.

– Det här är obeskrivligt, helt fantastiskt. Allting fungerade, jag fick
en bra start och en lucka direkt som jag kunde hålla, sa han.
Mot slutet närmade sig Robert Anderson bakom lite grann, och Tobias blev
lite nervös.

– Ja, de sista varven fick jag alla möjliga tankar i huvudet om att bilen inte skulle hålla eller att jag skulle göra ett misstag. Mot slutet blev det också lite halt när däcken blev varma, men det höll den här gången, fortsatte han.

Tobias känner nu att han börjar komma in i S60 Challenge.

– Omställningen har varit stor, berättar han. Ifjol körde jag en Renault med 85 hästkrafter och nu har jag bytt till en tyngre bil med över 260 hästkrafter. Det har tagit lite tid att komma in i det, men det här är ett läroår och nu börjar det ju gå bra, avslutade en segerglad Tobias Brink som också gjorde en rejäl klättring i mästerskapet.

Ted Brink hade chansen att göra en Brink-dubbel när han startade tvåa bakom brorsan Tobias Brink. Men medan Tobias kunde sticka ifrån i täten fångades Ted in i striden bakom honom och halkade ner till en femteplats.

S60 Challenge har nu ett tävlingsuppehåll till den 13 augusti då man kör
på Anderstorp.

Tobias Brink, segrare i S60 race 2.

Länkar

Brink Motorsport

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se