HMS News

Rickard Bengtsson etta och femma i Radical

Vid Västkustloppet i Falkenberg tog Hyllinge MS föraren Rickard Bengtsson en seger och en femteplats.Rickard hade några lite tekniska problem med bilen på fredagstesten, men det fixade teamet och på lördagens kval var Rickard snabbast, och tog därmed pole position.

Första racet gick helt problemfritt och Rickard ledde från start till mål.

I andra racet missade Rickard lite i starten.

– Där var så lite gummi i polespåret så jag kom iväg dåligt, och var trea efter första kurvan. Efter ett varv kunde jag bromsa förbi Ilmari Ullakko på rakan och låg då tvåa, berättar Rickard. Jag hade sedan samma varvtider som ledande Tomi Furu och låg tätt bakom honom under större delen av racet. Jag tänkte att en andraplats var helt OK poängmässigt och bestämde mig för att stanna bakom.

I slutet av racet så inträffade en avvåkning och en postering flaggade gult, då uppstod ett litet missförstånd mellan Rickard och Tomi.

– Tomi började accellerera när vi hade passerat incidenten, men sänkte plötsligt hastigheten igen, då han upptäckte att han inte hade passerat grönflaggan vid posteringen efter. Jag hängde på för att han inte skulle få en lucka, men kunde inte stanna när han sänkte hastigheten, och körde in i hans bil, säger Rickard.

Samtidigt som grönflaggan passerades körde Rickard om Tomi och kunde vinna racet. Efteråt fick Rickard 30 sekunders bestraffning och segern blev en femteplats istället.

– Jag är väldigt nöjd ändå, avslutar Rickard, som nu leder Radical serien på 54 poäng bara ett poäng före Tomi Furu.

Rickards teamkompis i Veidec teamet, Mats Nilsson från Billeberga är också Hyllinge MS förare. Han är rookie i banracing och har liksom Rickard kört karting tidigare. Mats kör faktiskt fortfarande SM i klassen ICC.

Mats börjar nu efter ett par race bli varm i kläderna. Han körde in på en fin 7:e plats i första racet och en ännu bättre 6:e plats i det andra racet. Mats ligger efter Västkustloppet på en 9:e plats i Radical-serien.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

Länkar

Veidec Racing

(Bild: 3893)