HMS News

Motgångar för Ebbessons

Halva säsongen har nu gått. Västkustloppet var den senaste uppe i Falkenberg där Ebbesson Motorsport har mycket otur.Torsdagen var full av tester och både Andreas och Ibrahim var på plats. De första testerna gick bra, båda förarna var med i toppen och allt gick som det skulle. Dess värre regnade två av fyra tester bort under dagen så det gick inte helt enligt planerna. Under fredagen avverkade teamet två tester. Även denna dag var båda förarna med i topp 5 och allt så bra ut inför kvalet på lördagen. Andreas kända att sin bil blev trött under det sista passet på fredagen vilket väckte en del oroliga tankar. Under kvällen gick Ebbessons igenom hela bilen utan att hitta något direkt fel. För säkerhets skull byttes vissa delar ut så inte samma sak skulle hända under kvalet.

Under kvalet på lördagen var det Andreas som fick till det bäst. Han körde två varv och under den tiden satta han dagens näst snabbaste varvtid. Men efter dessa två varv fick han samma problem som gårdagen, bilen blev allt mattare ju varmare den blev. Ibrahim lyckades inte att få till kvalificeringen och körde till sig en 6: e plats, En placering han inte alls var nöjd med.

”- Det är inte alls bra att vi inte kan hitta felet på bilen, nu har vi bara 2 timmar på oss innan det första racet att först hitta felet och sen laga det. Men jag får ju vara glad att jag hann köra till mig en så bra placering på de två varv jag fick.” Säger en orolig Andreas efter kvalet.

I race 1 startade Andreas på en 2 plats och Ibrahim på en 6: e plats. Båda kom iväg bra i starten. Andreas bevakade sin andraplats och Ibrahim jobbade sig framåt. Efter ca 4 varv gick allt som det skulle. Ibrahim kämpade för att plocka platser och Andreas låg kvar på sin andraplats. Men då, plötsligt hände något, Andreas tappade fart. På bara ett ögonblick började han tappa 2 sekunder på varv.

Det var samma problem som visade sin när bilen blivit varm. Han kämpade racet igen och tappade plats efter plats utan att kunna göra något. Till sist är det var målgång körde Andreas i mål som femma med Ibrahim i hälarna på väg om.

”- Detta är en mardröm, det hade varit en helt annan sak om felet hade varit där hela tiden. Nu kan vi inte prova om det har försvunnit eftersom man tydligen måste fresta bilen innan det framstår.” Säger Peter och Andreas tekniker, Stoffe.

Under hela kvällen och halva natten jobbades det febrilt på Andreas bil. Teamet gjorde under denna natt ett beundransvärt arbete.

Dagen efter var det dags för race 2. Efter den omvända startordningen fick Ibrahim starta 3: a och Andreas 4: a. Alla höll tummarna för att Andreas bil nu skulle fungera. Ibrahim fick en bra start, gick genast upp bredvid ettan och stötte. Andreas hängde på Ibrahim. Efter starten låg de kvar på en 3: e resp. 4: e plats. Under racet blev det en del hopkörningar och båda två tappade på detta. Ett race som inte alls gick Ebbesson Motorsports väg. Till sist kom Ibrahim 6: a och Andreas 7: a. Den enda goda nyheten var att Andreas motor fungerade nu.

”- Det är bara att ta nya tag till nästa tävling. Det fanns inte så mycket som vi kunnat göra annorlunda denna helg. Det har helt enkelt inta varit vår tävling bara. Vi får hoppas att oturen har släppt till Anderstorp.” Säger teamet tillsammans.

Nu är det ytterligare fyra veckors uppehåll innan det är dags för den 5: e deltävlingen i SM uppe i Anderstorp där Ebbesson Motorsport är mycket revanschsugna och lovar att ge alla en rejäl match.

// Ebbesson Motorsport
(Bild: 3898)