HMS News

Hyllinges Micke Ohlsson har debuterat internationellt!

Här kommer en rapport från Micke Ohlssons internationella debut!Micke Ohlsson åkte hem med en niondeplats som bästa resultat i sin internationella debut i Formel Renault 2.0 på holländska Assen-banan. Micke kvalade in som 11:a och 10:a till de bägge heaten som kördes i helgen. I det första heatet, på lördagen, var Micke uppe på en åttondeplats men blev påkörd bakifrån av en konkurrent. I det andra heatet, som kördes på söndagen, gick det bättre. Han körde ett stabilt race och tog sig i mål som nia och blev med det bäst av de svenskar som var på plats.

– Min målsättning var att ta mig i mål i dag, säger Micke. Jag hittade mer och mer fart och mot slutet gick det riktigt fort men tyvärr var luckan för stor till de framförvarande för att jag skulle kunna utmana. Men jag är mycket nöjd med min insats och jag har fått många nya intryck att smälta.

Assen-banan är mycket speciell till sin karaktär. Varvet är ovanligt långt och banan tar tid att lära sig, något som gynnar de som har tidigare erfarenhet.

– Med tanke på att många av motståndarna har kört här förr och kan banan sedan tidigare tycker jag att vi gjorde bra ifrån oss. Vi var lovade två timmars träning innan loppet men arrangörerna skar ned det till 30 minuter, säger Micke.

SRTS stallchef, Stanley Dickens, var nöjd med hur hans nye adept har hanterat den internationella debuten.

– Micke har visat att han håller måttet även internationellt, säger Stanley. Micke har gjort nyttiga erfarenheter och det var därför vi kom hit. Nu kommer vi gradvis att höja målsättningen och bygga vidare på det här.

Nästa stopp i kalendern för Micke Ohlsson och Stanley Dickens är Falsterbo Classic & Sportscar Show, den 21-23 juli, där Micke kommer att delta med sin Formel Renault i sprintloppet som körs inne i de centrala delarna av gamla Falsterbo.

LÄNKAR

http://www.mioh.net – Mickes hemsida
(Bild: 3827)