HMS News

Bengtsson rapporterar!

Här kan ni läsa Rikard Bengtssons egen rapport från den fjärde deltävlingen i Radical!Så var vi då samlade igen för att försöka visa att de grön & silverfärgade skall vara med och slåss om pallplatserna.
Fredagens övningar visade att vi skulle få arbeta lite extra för att verkligen få till det där yttersta. Falkenbergs bana är ju rätt speciell då det går väldigt fort hela tiden. De ända ställena man kan tjäna tid är på baksidan och vid de tre inbromsningarna. Så under fredagens 2 träningspass hade vi en del obalans i bilen vilket resulterade i att det inte gick att hålla fullt på baksidan men efter en del fundering och hårt jobb på fredags kvällen var vi väl förberedda inför lördagens kval.
Nya däck monterades och ut på kvalet. Försökte hitta en lucka så att jag skulle slippa trafiken men då banan är så kort är detta nästan omöjligt. Kom ifatt en 4-5 bilar lyckades ta mig förbi dem ganska snabbt och fick sedan 3 fria varv där vi lyckades sätta en riktigt bra tid 43.060 vilket numera är banrekord. Detta innebar att vi satte pole även denna gång.

Race 1 blev en transport sträcka då det inte hände speciellt mycket. Tog starten och gasade allt det bara gick, fick en stor lucka som jag höll in i mål, 4:e segern på rad. Hade även snabbaste tid vilket gav ytterligare en pole.

Race 2
Missar lite i starten pga för mycket hjulspinn och är 2:a ner till första högern, i ingången till vänstern får jag en liten knuff av Ullakko och skottar lite sand men kommer upp och iväg på en tredje plats. Jagar ifatt min finske vän och lyckas passera honom i utgången till startrakan. Nu börjar en frenetisk jakt på Tomi Furu som har fått upp en ruskig fart, kommer inte riktigt nära för att kunna sätta in en attack och bestämmer mig för att stanna på 2:a platsen för att ta så många poäng som möjligt. Då händer det som vi alla väntat på, gulflagg i slutet på rakan i samband med en varvning. Tomi kan inte köra förbi och jag får kontakt med honom. Ner mot skogen gasar Tomi och även jag iväg när Tomi upptäcker att grönflaggen är 15m längre fram och står på bromsen vilket resulterar i att jag brakar rakt in i Tomi och tar mig på detta ojusta sätt förbi honom. När vi kommer till startlinjen är det målflagg och jag är först över linjen men känner att denna seger egentligen är Tomis, så det är bara att vänta på vad tävlingsledningen har att säga. Resultatet var väl väntat men visst 30sek för ojust körning känns ju rätt hårt men regler är regler och de skall ju följas så det slutar med att jag hamnar på 5:plats. Nästa race blir i Norge och där siktar vi på en dubbelseger.

Kör lugnt
Rikard
rbmotorsport//Veidec racing

(Bild: 3894)