HMS News

Ohlsson tvåa trots back-problem!

Micke Ohlsson fick en annorlunda upplevelse när han deltog i Falsterbo Classic & Sportscar Show, men i fortsättningen kanske han fickparkerar med sin formelbil! Läs mer nedan!I samband med Falsterbo Classic & Sportscar Show i lördags så fanns Sveriges mest internationellt meriterade racingteam SRTS på plats och deltog givetvis i Falsterbo Sprint Race.

Tävlingen som går längs Falsterbos gator mellan husknutarna bjuder de många besökarna på en sällsynt fartupplevelse med bara betongmurar mellan publik och bilarna. Föraren i SRTS, 21-åriga formelbilstalangen Mikael ”Micke” Ohlsson beskrev sitt första besök i Falsterbo som lite bökigt.

”Sprintracet körs på tid i en bana där man skulle vända i slutet genom att backa och sedan köra tillbaka och göra ett simulerat förarbyte. Den Formel Renault 2.0 som jag kör är inte riktigt anpassad för fickparkeringar, så vändningen blev lite bökig. Men banan var riktigt underhållande. Min mekaniker var lite orolig att bakvingen skulle ta i murarna när han såg hur jag körde. Det gick på sladd mest hela tiden och på rakan kom vi väl upp i 140-150 km/h. Jag kom tvåa till slut efter en Porsche, kanske fungerade backen bättre i den? Men det viktiga var att komma hit och bjuda på en bra show, och kanske försvara färgerna för de moderna formelbilarna mot de gamla klassiska bilarna”, avslutar Micke med ett skratt.

Falsterbo Classic & Sportscar Show är ett årligt återkommande evenemang sedan 2003 där det utöver Sprint Racet även är ett evenemang med utställning av klassiska sportbilar av alla typer, för gata och bana. Evenemanget samlar även flertalet kända motorprofiler. I år var utöver SRTS, vars stallägare Stanley Dickens är en av få svenskar som vunnit klassika Le Mans 24h, även Kenny Bräck på plats och delade bil i sprintracet med Thomas Fogdö.

”Att komma hit till Falsterbo var ett lätt beslut med tanke på att vi har lokala sponsorer, men att det skulle vara så här bra vågade jag inte tro innan”, säger Micke efter helgen. ”Har vi möjlighet kommer vi tillbaka nästa år igen!”

SRTS och Micke Ohlsson kommer redan nu till helgen 28-30 juli att finnas på plats under Båstad Classic Motor. Därefter kommer stallet att köra en tävling i småländska Anderstorp i den Nord-Europeiska Formel Renault 2.0 serien helgen 12-13 augusti.

/www.mioh.net

(Bild: 3827)