HMS News

Stureson tog 2 poäng i Norge

I denna pressrelease kan ni läsa om hur det gick för Johan Stureson på norska Våler.Johan Stureson i Peugeot lyckades trots motorbyte och däckproblem ta två viktiga poäng när femte deltävlingen av årets STCC avgjordes på Norska Vålerbanan. Den rutinerade skåningen var tvungen att ta poäng för att fortfarande hänga med i striden om medaljerna.

Teamkompisen Stefan Söderberg som senast i Falkenberg tog sin första poäng efter stabil körning blev påkörd i starten och tvingades bryta.

Stureson inledde med att bli sjua under kvalet och gick vidare till super-pole endast tre tiondelar efter Richard Göransson, BMW som var snabbast. Men Stureson kände att han kunde åka fortare och skulle åka ut för att förberedde sig inför super-pole, då avbröts kvalet.
– Satte min tid på första försöket, låg länge fyra och skulle precis ge mig ut på nya däck för att optimera bilen inför super-pole då avbröts kvalet på grund av en avåkning. Så vår taktik kunde inte genomföras, suckar Johan.

Söderberg var snabb även han, men missade super-pole med en ynka tiondel och blev tolva. Som i de andra deltävlingarna var det oerhört jämt, tolv förare inom sex tiondelar.
– Kändes bra och det visade tiderna också, men det är fruktansvärt tätt, sa Stefan.

Söderberg fick istället börja ladda inför racet när Stureson fick åka ut på däck som inte var perfekta för ett snabbt varv på en super-pole, men tiden räckte till en fjärde plats ändå. Totalledaren Thed Björk, Audi var snabbast före Richard Göransson, BMW och Tommy Kristoffersson, Audi.

Starten blev som vanligt tuff där Stureson från sin fjärde startruta blev utträngd av Kristoffersson och sen blev det ett besök i gruset för Peugeotföraren.
– Det bara small till där bak och jag for av banan men lyckades hålla i och kom ut som nia, fortsätter Johan.

Stefan Söderberg fick däremot en kanonstart och kom ut som sjua men fick besök i sidan och sen var det färdigkört.
– Fick en smäll på bakhjulet så ett stag brast, sa en mycket besviken Stefan.

Stureson fick tidigt problem med däcken som tog slut och därför kunde han inte attackera fullt ut, men lyckades klättra till en sjundeplats till slut och två viktiga poäng i jakten på ny medalj. Men det var ingen nöjd Johan Stureson som lämnade Vålerbanan.
– Däckslitaget kom tidigt så det var omöjligt att avancera och startar man fyra men blir sjua så är man inte alls nöjd, avslutar Johan.

(Bild: 3888)