HMS News

Blött på Scandinavian Rainway

Lördagens Formel Renault race på Anderstorp bjöd inte på någon sommarvärme. Efter tester på torrt underlag under torsdagen och fredagen hade Daniel Ivarsson och hans team Keo Racing bra koll på setupen. Då öppnade himlen sig…
– På kvalet körde jag ett varv på slicks sen bytte vi till regndäck, berättar Daniel. Vi lyckades inte hitta en bra regn-setup blötan, det blev en 20:e tid.

När det första racet kördes under Lördagen tilltog regnet och det vräkte ned. Trots det blev det ett ganska civiliserat race, utan allvarligare tillbud.

– Jag var utanför banan två gånger men kunde fortsätta, och gick i mål på 18:e plats.

Det kanske inte låter så imponerande, men på plats på Scandinavian Raceway är hela europaeliten, då denna deltävling ingår i den europeiska Formel Renault serien. Aldrig förr har Formel Renault haft ett större startfält i Sverige, 31 bilar. Bland svenskarna som Daniel brukar tävla mot, så var han 4:e man. Vann gjorde portugisen Filipe Albuquerque. Bästa svensk blev Daniel’s klubbkompis i Hyllinge MS, Micke Ohlsson som kom på en 12:e plats. Daniel’s teamkompis i KEO Racing, Alexander Haegermark, bröt.

I morgon söndag körs det andra racet, förhoppningvis då på torrt underlag.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Bild: 3905)