HMS News

Racerapport Micke Ohlsson

Ett av klubbens stjärnskott har bidragit med nedanstående racerapport!Utan att ta några onödiga risker visade Micke Ohlsson och SRTS Racing klart idag att de har tagit ett steg närmare den europeiska eliten. Med söndagens seger i ”racet i racet” när den skandinaviska Formula Renault serien kördes i samband med NEC på Anderstorp lämnar SRTS ”mossen” med två pallplatser, varav en vinst.

När North European Cup (NEC) mästerskapet i Formel Renault 2.0 besökte Sverige och Anderstorp nu under helgen var även SRTS Racing och föraren Micke Ohlsson tillbaka och tävlade på svensk mark. I det mest meriterade startfältet i Formel Renault på en svensk bana sedan 2002 var det ”back to business” för SRTS efter några veckors uppehåll efter tävlingen på holländska Assen.

Efter att ha placerat sig kring 6-7:e plats under träningarna misslyckades Micke på tidskvalificeringen till det första racet och slutade besviken på en 19:e position.

”Jag körde inte bra under det upptorkande kvalet”, säger Micke efter loppen. ”Antagligen en av de sämre passen jag har kört på länge. Men det blev ju betydligt bättre redan i första racet.”

Från sin 19:e startposition började Micke direkt avancera genom fältet på den blöta banan. Tyvärr gjorde han efter att ha tagit 7 placeringar en mindre avåkning i vätan och förlorade en del tid och några placeringar, av vilka han tog tillbaka 4 st innan målflaggan föll ett antal varv senare. I loppet blev han 12:a, men i det Nordiska mästerskapet blev han 2:a efter dansken Steffen Möller och fick kliva upp på pallen.

I race nr. 2 på söndagen startade han som 12:a, återigen på våt bana, efter sin bästa varvtid i race 1.

”Under racet kunde jag ha riskerat betydligt mer. Efter att ha legat bakom och sett hur de chansat är jag glad att jag prioriterade att komma i mål idag. Vi har under helgen skaffat kvitto på att vi är bra med i top tio i NEC, där nästan hela eliten i Eurocupen kör.”

(Bild: 3827)