HMS News

Ivarsson på regnigt Anderstorp

Efter ett mycket långt sommaruppehåll är det mycket bråda dagar för Daniel och hans team. Förra helgen körde Daniel sin 7:e och 8:e deltävling på Anderstorp Raceway.

På torsdagen och fredagen körde Daniel de inledande testerna, det gick bra och under varje pass kapade Daniel flera tiondelar. På lördagen var det dags för kvalet, så här kommenterar Daniel detta:

– På lördagen var det regnigt, men till kvalet började det torka upp. Vi gick ut på regndäck men redan efter ett varv gick jag i depå då banan var i princip helt torr, efter ett snabbt depåstopp gick jag ut på nya sliks. Jag fick till en bra tid men det räckte bara till en 20:e plats av de 31 deltagarna.

– När vi ställde upp för race 1 senare på lördagen kom det ett mindre monsunregn, arrangörerna valde att släppa fältet utan stående start vilket blev lite förvirrat då förarna längre bak i fältet inte var i kapp, jag kom iväg långt efter förarna i toppen. Detta race var längre än normalt, efter 30 minuters körning kom jag i mål på en 18:e plats, jag blev 5:a i den nordiska serien.

Anledningen att så många förare kom till denna tävling var att det ingick i den Europeiska Formula Renault serien, på plats var t ex Red Bulls junior team där bland annat Scott Speed och Christian Klein kört, båda dessa förare kör idag Formel 1. Att motståndet var stenhårt var teamet väl medvetna om redan när de begav sig till Anderstorp.

På söndagen var det nästan lika regnigt som på lördagen då det var dags för Daniel att köra race 2.

– Jag startade på en 22:a plats, detta racet var lite kortare (vi gick i mål efter 20 minuters effektiv körning). Jag körde upp mig; och i mål kom jag slutligen på en 17:e plats, bland de skandinaviska förarna kom jag på en 5:e plats.

– Hela helgen fungerade bra förutom att vi valde fel däckstrategi och tappade därmed viktiga tiondelar i båda racen, men det har helt klart varit årets mest lärorika helg! säger Daniel positivt.

Nu på söndag kommer Daniel att ställa ut sin Formula Renault på Vallåkraträffen, han kommer dessutom att köra en uppvisning på ”strippen” vid lunchtid, missa inte detta!
(Bild: 3828)