HMS News

Peugeot snabbast i depån!

Johan Stureson slutade på femteplats under helgens STCC-race, och Peugeot var snabbast i depån! Läs mer i deras egen rapport!Efter en härlig uppkörning från trettonde rutan på gridden till en femteplats och nya poäng, så är Johan Stureson i Peugeot fortfarande med i medaljsnacket. Och för andra gången i år stod Peugeot-teamet för det snabbaste depåstoppet. Stefan Söderberg visade åter igen snabbhet och var på väg mot poäng, men tvingades bryta efter att blivit påkörd.

Det började med ett enormt jämt kval där både Stureson och Söderberg var snabba, men det räckte ändå bara till en trettonde respektive en femtondeplats. Tretton förare inom fem tiondelar säger allt.

– Kändes hyfsat, men det räckte ändå inte till toppåtta, förklarar Stureson.
– Fick till det ganska bra, men det är stenhårt där ute, fortsätter Söderberg.

De båda Peugeotförarna fick till en bra start och inledde racet stabilt och började avancera genom fältet. Söderberg hade bra fart och attackerade Opelföraren Niklas Karlsson och var i stort sett förbi, då small det.

– Var klart snabbare och la in en attack, då vek han rakt in på mig så hjulupphängningen gick sönder, suckar Söderberg.

Stureson fortsatte klättra, gick in i depån och fick vara med om loppets snabbaste depåstopp. Ut igen och full fokus på nya viktiga poäng, då kom regnet, men Stureson är säkerheten själv på vått underlag och behöll torrdäcken.

– Vi vet att Johan är duktig på regn så vi fortsatte på den strategin, förklarar teamchef Per Stureson.

Årets första pallplats såg säker ut, men både Hondaföraren Tomas Engström och BMW:s Duncan Huisman hade regndäck så de passerade och man fick nöja sig med en femteplats.

– Fruktansvärt halt men det gick nästan hela vägen och vilka killar vi har i depån, tack killar, utbrister Johan.

Thed Björk vann före Duncan Huisman och Robin Rudholm och Björk rycker i toppen då Richard Göransson bara blev nia. Stureson behåller sin åttondeplats, men knappar in och har sexton poäng upp till medaljerna när två tävlingar återstår.

Läs mer på: www.johanstureson.se