HMS News

Blandade känslor för Ebbessons

Ebbessons drar som vanligt sitt strå till stacken och har skickat ännu en trevlig racerapport till oss!I Värmlands Karlskoga gick den tredje sista deltävlingen i SM. Ibrahim hade en lyckad helg medan Andreas strul fortsatte.

Fredagens tester gick för Ibrahim mycket bra. Efter dagen var han andra snabbaste. Andreas tester gick inte alls. Första testen gick en turboslang i sönder och i andra fick han bromsproblem. Han var dock bland de 5 snabbaste.

”- Det är väldigt frustrerande att allt detta händer nu. Jag har haft detta oflyt nu i 3 tävlingar. Det är bara att hoppas att oturen vänder.” säger en besviken Andreas.

På grund av allt detta gick Andreas ut på kvalet med endast ett fåtal varv på banan i kroppen. Det resulterade till en 7: e plats. Ibrahim fick till kvalet ganska bra och efteråt stod han som femte man.

I race 1 startade Ibrahim från sin 5: e startruta och Andreas från sin 7: e. I starten tog Ibrahim direkt ett par platser. Andreas tappade och kom ut som siste man ur första kurvan. Ibrahim Klättrade upp direkt till en tredjeplats som han sedan höll in i mål. Andreas körde upp sig en del och kom i mål som 6: a.

”- Detta var ett bra race från min sida. Jag fick direkt en lucka till bakomvarande när jag låg 3: a. Sedan var det bara att jaga framåt. Tyvärr hann jag inte ifatt 2:an utan får nöja mig med en tredjeplats.” Säger Ibrahim efter racet.

Till race 2, efter den omvända startordningen, startade Andreas på en 3: e plats och Ibrahim på en 6: e. Andreas fick en bättre start denna gång. Han gick direkt upp på en andraplats. Men tyvärr hade han inte farten med sig denna helg. Han tappade två platser och gick i mål som fyra. Ibrahim jagade hela racet, satte en av racets snabbaste tider, och när målflaggen föll var han femma.

”- Nästa tävling är på hemmaplan. Där ska våra grejor vara i toppskick och förhoppningsvis är farten med oss igen när den näst sista deltävlingen ska avgöras.” säger Peter.
/www.ebbessonmotorevents.com