HMS News

ERCup Knutstorp – Återkomsten!

Söndagens 6 timmars ERCup långlopp bjöd på ett spännande race med flera återkomster. Dels återkomsten till Ring Knutstorp efter ERCup’s sommaruppehåll.Men den största och viktigaste återkomsten var absolut Team Pentascrew placering överst på prispallen igen, som segrare!

Göteborgsteamet Pentascrew har en lång och väldigt framgångsrik långloppshistorik med sin svarta Volvo. De senaste två åren har dock varit lite motiga. Men en seger har hängt i luften den senaste tiden, en tredjeplats i säsongpremiären på Sturup och en andraplats på Kinnekulle i Maj. Äntligen är nu Pentascrew tillbaks överst på prispallen igen, efter ett suveränt race.

– Det gick felfritt hela vägen, sa Björn Scheuer, teamchef i Pentascrew. Men det var nervöst den sista timmen, ingen seger är i hamn förrän man har passerat mållinjen. Team Surprise är otroligt duktiga, dom hade otur idag som fick tekniska problem i slutet.

På andra plats en annan återkomst, Testdrivers Racing (TDR), som haft ett extra långt vinteruppehåll och gjorde sin säsongspremiär i förra racet, på Anderstorp. Volvos testförare har snabbt fått upp ångan igen och är på prispallen redan i sitt andra race för säsongen. Just TDR med sin vita Volvo har haft många duster genom åren med Pentascrew, det lovar gott inför ERCup finalen på Sturup i September.

Den sista pallplatsen tog regerande långloppsmästarna ATM Racing, också det är en liten återkomst. ATM har precis som Pentascrew haft det tungt denna säsong och har inte riktigt kunnat försvara förra årets segrar. Trots en trilskande växellåda i Porschen, som till slut saknade några växlar, så visade ATM Racing mästartakter på sin hemmabana.

Ett massivt startfält på 34 team startade racet i fint väder på Ring Knutstorp. Team Surprise hade pole position med Team Power vid sidan om sig i första led, båda i BMW. Dessa tillsammans med Pentascrew, Flying Fellows och TDR dominerade de första timmarna. Serieledande TLC Racing startade från 6:e plats men fick redan under första timmen gå i depå efter en avåkning. Efter reparation var man tillbaks men då nästan sist i fältet, därmed var chanserna till en bra placering borta.

Team Power åkte lite senare i racet av på samma ställe som TLC, efter Knutstorp’s ökända ’Micro’-krön. Där rök deras segerambitioner. Flying Fellows motor rasade och Team Surprise fick i slutet av racet problem med svänghjulet och bröt. Under de sista två timmarna började åskan mullra i Knutstorp’s dalgång och regnet falla. Kvar var nu Pentascrew i ledning och TDR på andraplats. ATM Racing satte in sin regnexpert, John Ljungberg. Han körde upp sig i fältet och gick i mål på en fin tredje plats, med varvtider som var flera sekunder snabbare per varv än många andra team.

TLC Racing är kvar i serieledning, men serietabellen trycks samman, vilket bäddar för en väldigt spännande ERCup-final på Sturup Raceway den 16 September.

Mer info om ERCup och racet på Knutstorp, massor med bilder hittar du www.ercup.se

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2006-08-27 ERCup)
(Bild: 3956)