HMS News

Framåt för Tezz

Tezz är nöjd med sin insats i Karlskoga, läs hennes egen racerapport här!Nu äntligen har jag fått avluta ett helt race på Karlskoga Motorstadion, och jag är även ganska nöjd med helgen. Eftersom jag inte har haft något vidare flyt när jag varit på denna bana förut har jag inte heller många varv i ryggen härifrån, så det var som att lära sig banan på nytt. Jag hade några kurvor som jag inte riktigt fick till, men med hjälp av den mycket duktiga föraren Jocke Mangs så gick det bättre. Det hjälpte mig till en 12 tid på kvalet.

Race 1, Lördag
Starten i första racet blev jag direkt omkörd på innern av några bilar (som 12e bil startar man på yttern). Närmaste bil framför mig var Björn Carleflod som envist försökte ta sig förbi Florén, båda två lyckades till sist komma förbi. Sen var det för mig att försöka mig på att komma om Carleflod också, men det var svårare. Vi hade en rolig och spännande fight på banan i många varv. När jag precis skulle göra min attack kom målflaggan fram. Jag slutade på en 14e plats.

Under tävlingen i Anderstorp fick jag en förfrågan om att komma till Kristinehamn för att köra ett stadslopp. De hade byggt upp en bana som var ca 500 meter lång mitt i city där vi skulle få köra vårt kändislopp. Vi var ca 10 stycken utvalda från STCC evenemanget som fick vara med. Det var en kul och häftig upplevelse att få vara med på något sådant.

Race 2, Söndag
Efter råd från teamchefen Tommy Svensson givit mig på kvällen innan, blev racet idag helt annorlunda. I starten var det jag som tog placeringar istället och lyckades även hålla kvar bilarna bakom på ett mycket proffsigare sätt. Men efter något varv blev jag lite för ivrig och trodde att jag skulle komma upp en placering till men gick då miste den till Holmberg istället. Han fick däremot inte hålla kvar den särskilt länge, något varv efter låg jag på en 12e igen. Hade en fight med Martin Öhlin också men den lyckades jag inte vinna. Slutade därmed på en 12e plats i söndagens race. Under racet hade jag hört något skramlande ljud som kom från bilens front. Senare undersökte vi detta och upptäckte att det var ett hjullager som inte mådde så bra. Men det gick ju bra ändå 

Nästa tävling kommer att vara på min hemmabana Ring Knutstorp 8-10/9.

Vi hörs!

Kram// Tezz

(Bild: 3770)