HMS News

Rapport Ebbessons

Ebbesson Motorsport har också bidragit med racerapport från den gångna helgen (9-10/9).I helgen, inför hemmapubliken på Knutstorp, klev Ebbesson Motorsport upp på podiet igen. Men det var inget självklart då det sista racet var riktigt spännande.

Torsdagens och fredagens tester fick godkänt. Andreas och Ibrahim var bland de snabbaste båda dagarna och det kändes bra inför kommande tävling. Där fanns dock ett problem med Ibrahims bromsar då han trampade pedalen i botten utan någon bromsverkan. Systemet byttes men problemet löstes först efter första racet.

Under lördags morgon körde S60 Challenge sitt tidskval. Andreas var den som lyckades bäst i teamet och körde in på en 4: e plats, endast några få tusendelars sekund från 3: e platsen. Ibrahim körde in på en 5: e plats.

”- Vi är trots allt ganska nöjda med placeringarna. De sista tävlingarna har vi haft mycket otur och många tekniska problem, men nu känns det som om vi är på gång igen.” Säger teamet.

Till race 1 startade Andreas på en 4: e startruta, en placering han höll ohotad från start till mål. Ibrahim låg precis bakom Andreas halva racet men under sista varven återkom hans problem med bromsarna. Han ”haltade” i mål, men då som 6: e man.

”- Det är inte roligt att komma till slutet av rakan och inte veta om man ska få stopp på bilen eller inte. Jag var tvungen att slå av på tempot rejält och därför tappade jag en placering.” Säger Ibrahim efter racet.

Under söndagen hade Ebbesson Motorsport uppåt 40 VIP-gäster och alla dessa fick bevittna ett av säsongen mest spännande race. Inge, teamchef, vill tacka för en trevlig dag och hoppas att alla hade trevligt tillsammans med Ebbesson Motorsport. Ibrahim startade denna gång från en 3: e ruta efter den omvända startordningen. Andreas startade från en 5: e. Båda fick en kanonstart och efter första kurvan var de uppe på en tredje resp. fjärde plats. Precis bakom Andreas låg de två största konkurrenterna och Andreas visste att han var tvungen att hålla de bakom sig för att hålla mästerskapet öppet. Efter många omkörningar och spännande racing gick Andreas förbi Ibrahim upp på tredjeplatsen. De båda kunde rycka sig loss från klungan och gå i mål som tredje resp. fjärde man.

”- Nu är vi med igen! Det känns riktigt bra att allt fungerat bättre denna helg. Visst, vi vann inte men det känns ändå som en revansch. Både Andreas och Ibrahim var med och fightades om topp placeringarna och efter allt strul de sista tävlingarna känns detta jättebra!” Säger en glad Peter.

Andreas och Ibrahim ligger nu på en 3: e resp. 5: e plats i SM tabellen. Andreas har på sin tredjeplats 5 poäng upp till andraplatsen och 4 poäng ner fjärdeplatsen. Ibrahim siktar på att jaga ifatt så räkna med att uppgörelsen på Mantorp park om tre veckor kommer att vara riktigt spännande.

/www.ebbessonmotorsport.com

(Evenemang: 2006-09-08–2006-09-10 STCC Deltävling)
(Bild: 4051)