HMS News

Rapport Ivarsson

Här kan ni läsa om Daniel Ivarsson och Ring Knutstorp under STCC-helgen den 9-10 septemberDen gånga helgen har Daniel kört på Ring Knutstorp, det var en strulig helg för Daniel som hade bra fart men resultaten uteblev.

På torsdagen innan tävlingen kördes två dagars test, testdagarna gick mycket bra och på sista passet på torsdagen var Daniel snabbast, på lördagsförmiddagen kördes kvalet:

– Det kändes bra när jag gick ut på kvalet men efter bara ett par varv blev bilen mycket överstyrd, när jag gick in i depån visade det sig att jag hade en ”pyspunka” på vänsterbakhjul. Jag var därför bara sjätte snabbast på kvalet, vilket jag definitivt inte var nöjd med.

– På eftermiddagen körde jag första racet, jag kom iväg mycket bra men kunde inte ta någon plats med tanke på att jag startade på yttern. Efter några varv körde jag om Christian Kronegård och efter ytterligare några varv körde jag om hans team kamrat, efter den andra omkörningen blev jag påkörd och Christian kunde köra om oss båda. Med en lite sned bakvinge kunde jag i alla fall ta mig i mål, på en femteplats. säger Daniel besviket.

Teamet fick ordning på bilen inför race 2 som skulle köras på söndag eftermiddagen, så här reflekterar Daniel över race 2:

– I det andra racet kände jag mig verkligen revansch sugen, jag värmde bakdäcken rejält för att säkert få en bra start. Starten blev katastrofal, det greppa direkt och jag ”slant” på kopplingen, så jag tappade två platser i starten. Efter några varv körde jag om de båda förarna som passerade mig i starten, jag tog hela tiden in på den 4:e placerade föraren men jag nådde inte fram innan målflaggen föll. Det positiva med race 2 var att jag hade den tredje snabbaste tiden.

/www.daniel-ivarsson.com

(Evenemang: 2006-09-08–2006-09-10 STCC Deltävling)
(Bild: 4009)