HMS News

Rapport Stureson

Här kommer Johan Sturesons rapport från STCC på Ring Knutstorp den 9-10/9.Johan Stureson och Stefan Söderberg i Peugeot gjorde ett blekt intryck på Ring Knutstorp när näst sista deltävlingen av årets STCC avgjordes. Farten uteblev liksom poängen då Stureson blev elva och Söderberg bröt efter en rasad växellåda.

Statistiken talade för Peugeot på ett soligt Ring Knutstorp, men traditionen bröts då Stureson och Söderberg fick kämpa hårt längre ner i fältet. Som vanligt var det enormt tätt och Stureson missade superpole med ynka tretton tusendelar och var endast två tiondelar efter kvalsnabbe Richard Göransson, men det räckte bara till en tiondeplats. Söderbergs kvalinsats räckte till en blygsam fjortonde plats.

– Små marginaler, utbrister Stureson.

– Kändes bra, men det räcker inte, fortsätter Söderberg.

Stureson gjorde en bra start och var på väg att plocka några placeringar, men i första kurvan blev han utträngd och föll tillbaks till tolfte, medan Söderberg föll tillbaks till sextonde. Richard Göransson tog starten och formligen flög ifrån sitt motstånd, medan Peugeotförarna fick slita hårt för sina positioner.

– Fick köra väldigt defensivt direkt, det gick för sakta helt enkelt, förklarar Stureson.

Depåstoppet blev slutet för Stefan Söderberg, då växellådan havererade precis när han skulle ge sig ut på banan igen.

– Gjorde ett snabbt stopp och sen bara small det till, förklarar en mycket besviken Stefan Söderberg.

Sturesons depåstopp var hyfsat och i slutet av loppet började tempot bli bättre, men elfteplatsen var ett faktum och missade poäng. Det var en besviken Johan Stureson som lämnade hemmabanan.

– Hängde inte alls med idag, nu har vi tre veckor på oss innan finalen på Mantorp Park och då skall vi avsluta säsongen på ett snyggt sätt, sa Johan Stureson.

(Evenemang: 2006-09-08–2006-09-10 STCC Deltävling)
(Bild: 4041)