HMS News

EGO fick problem med bakaxel

Återigen en trevlig racerapport från team EGO Racing i ERCup!Så var det dax för säsongens sista race. Målsättningen var klar, förutsättningarna enkla! Se till att grejorna håller, behåll 3’e platsen, ifall Penta stöter på problem, knip 2’a. No problemo! Trodde vi…! Redan på uppvärmningen ville en av förgasarna inte spela vårt spel. När vi äntligen fick den till att fungera skall Pelle köra till oss en bra plats på startrakan. På andra varvet ger slutväxeln upp! Teamet består idag av Pelle, Jocke, Håkan och undertecknad bakom ratten, Stiffe under huven och
Rikard på depåmuren. Johan hade inte nerver nog att närvara så han tog semester och åkte till Mallis 😉

I depån lokaliserar vi problemet till en pinjong som saknar lite tänder. Ett snabbt telefonsamtal till Magnus Bildemontering i Trelleborg, och en begagnad bakaxel började demonteras för avhämtning. Håkan fick i uppgift att köra till Trelleborg medan vi andra demonterade och skillde på vår rasade axel. När vi var klara med vår del kunde vi inte annat än invänta Håkans ankomst. Vi ringde och uppmanade honom att ”…stå upp och köra, nu är det brottom!”. Väl tillbaka monterades pinjong och kronhjul, i med olja och på med locket. Axeln monterades i rasande fart och innan bilen kommit ner på alla 4 hjulen satt Jocke fastspänd och motorn var igång! Vi anslöt till resten av gänget 1.16h efter starten gått! En snabb analys av situationen gav vid handen att vi inte kunnde göra mycket annat än att köra utav bara h…e och förlita oss till att andra gjorde misstag! Tyvärr fortsatte förgasaren att trilskass resten av dagen, eller som Håkan uttryckte sig ”…motorn går som en påse skit!”. Efter en stund får vi teknisk flagg. Höger glasfiberskärm har antagit ny form och fladdrade lite för vinden. Vi plåstra om Mantan med silvertape.

När det är min tur att köra stannar jag till i bandepån för att justera däckstrycket då vi inte hade haft tillfälle till detta under träning. När det väl var gjort hör jag i luraran ”…kör, kör!”. Snabbt iväg och ut i fastlane. Upptäcker Team GAPET i backspegeln på MYCKET nära avstånd. Måste osat svavel i Civicen! Väl ute på banan kunde jag inte annat än konstatera att hela baksidan mest gick på 3 cylindrar. Efter ett helt gäng varv började den gå på alla fyra även på baksidan, för att sedan åter tycka att 3 verkar lagom! Nåja, nu gällde det bara att ta sig runt och i mål. Inte mycket vi kunde göra åt situationen!

Efter att jag trillat ur bilen i tankdepån är det Håkan tur. Han är redan uppvärmd efter turen till Trelleborg. Även Håkan justerar utseendet på fronten då han inte hinner väja för en av Citius små svarta Hondor som får sladd. I vardagstrafik hade man antagligen beskytllt honom för att inte hållit avståndet! Efter 45min försöker Rikard sig på en taktisk manöver, vilket inte ses med blida ögon. Håkan stint blir åter igen i kortaste laget. Tanka och ”ladda” bilen med Pelle!

Efter ett tag blir det SC. Rikard är fast bestämd om att göra allt för placeringarna och fortsätter sitt taktiska rävspel. Han säger till Pelle att släppa förbi GM, som ligger precis bakom, efter omstarten. Vi andrar sattsar en peng på om Pelle kommer att släppa GM, eller inte…! När det blir omstart släpper Pelle GM! Mot slutet av loppet hör vi Pelle fråga ifall han får köra om GM igen, och jo, det fick han! När vi väl gått i mål har vi kör upp oss från sista till en 16’e plats. Flying Fellows gjort vad som behövs och tar 3’e platsen i serien. Citius #8 kör in på en 12’e plats. Samantaget tappar vi bara en plasering i tabellen och slutar 4’a!
Nu är säsonge över för detta året. Den 7 Oktober samlar vi alla teammedlemmar med familjer och kör en ”Team EGO Racing”-familjefest för att sätta punkt för den gångna säsongen. Men innan dess har vi hunnit med ett planneringsmöte inför nästa säsong 😉 Till slut vill vi tacka ERCup’s styrelse för den succe som denna serie har blivit, redan första året! En eloge till det nya poängsystemet som premierar uthållighet och kämparanda. Det lönar sig att aldrig ge upp, vi vet…! Vi tackar våra medtävlande och hoppas se er alla nästa år! Och sist med inte minst, Mikael ”Aktuellmotorsport” Persson för att han ser till att profilera ERCup med en levande hemsida av mycket hög klass!

Vi gratulerar Penta, Pelaro och TDR till pallen i säsongens sista race.

En stor en skål dricker vi för TLC för att dom tog hem hela serien!

Vi tackar våra sponsorer, PH-Bilar Trelleborg, Magnus Bildemontering Trelleborg, Kennys Bilservice Trelleborg, ICA Perssons Livs Klagstorp, Valvoline samt Fröjd och Zaars Åkeri AB Vellinge för året som varit och hoppas på förnyat samarbete nästa år.

Vi ses nästa år!

Kristian Bladh
#17 Team EGO Racing

(Bild: 3979)