HMS News

Ivarsson på pallen

Daniel Ivarsson har kört sista racet för säsongen i Formula Renault.Innan Daniel åkte till Mantorp Park var målet att komma bland de tre främsta och få kliva upp på pallen, målet nåddes gott och väl.

– Redan på den fria träningen visade jag att jag hade farten då jag var näst snabbast, jag kände att både jag och bilen fungerade optimalt. säger Daniel.

På fredagseftermiddagen kördes kvalet som inte gick riktigt som de Daniel ville, han gick ut på för högt däckstryck och när tiderna började sjunka blev däcken överhettade. Daniel fick fjärde snabbaste tid och skulle därför starta fyra på lördagens race.

– Jag fick en dålig start i första racet och var nere och vände på femteplatsen, men redan efter ett varv var jag uppe på andraplatsen som jag höll in i mål, äntligen fick jag kliva upp på pallen! säger en glad Daniel Ivarsson.

På söndags eftermiddagen var det dags för det andra och sista racet för säsongen, hela 25 600 besökare (nytt publikrekord) hade kommit till Mantorp och vädret var toppen!

– I det andra racet statade jag på en fjärdeplats, direkt i starten kunde jag passera Philip och var då uppe på tredjeplats. Det var ett lugnt lopp och jag körde på säkerhet för att inte riskera min andra pallplats för helgen!

– Totalt blev jag fyra (endast fyra poäng efter trean) i det Skandinaviska Formula Renault mästerskapet, det är jag mycket nöjd med; speciellt med tanke på att det är mitt första år i Formula Renault!

Jag vill också passa på att ge ett enormt stort tack till alla som hjälpt mig i år: mina samarbetspartners, mitt team, KEO Racing och min familj. säger Daniel

/www.daniel-ivarsson.com
(Bild: 4025)