HMS News

Stureson bröt på Mantorp

Här följer Johan Sturesons racerapport från STCC-finalen på MantorpÅrets sista fight av STCC 2006 blev en stor besvikelse för de båda Peugeotförarna Johan Stureson och Stefan Söderberg. Stureson visade fin form men fick bryta från sin sjundeplats med tekniska problem. Söderberg i sin tur fick bryta i slutet av finalen efter att ett stag brustit i bakvagnen. Mästare i årets stenhårda mästerskap blev till slut Thed Björk.

Finalhelgen började i rätt riktning för fjolårstrean Stureson som var snabbast av alla på det sista testpasset inför kval och superpole. Men lyckan blev kortvarig då ett stag i bakvagnen brast tidigt under kvalet, men det räckte ändå till en åttonde plats och därmed superpole. Söderberg hade det tyngre runt Mantorp Park och lyckades bara att prestera artonde tid och ingen superpole denna gången heller för Gävletalangen.

Stureson gick ut första av de åtta toppförarna som körde årets sista superpole och han var inte riktigt nöjd med sin insats.

-Missade lite i början av varvet, resten var klockren men då är det för sent, sa en fokuserad Stureson.

I pole stod nu istället Richard Göransson med Robin Rudholm vid sin sida och Stureson startade från åttonde ruta. Starten blev väldigt disciplinerad utan några incidenter där Göransson tog kommandot medan Stureson höll sin plats i starten. Efter sju varv tog Stureson över sjundeplatsen från Robert Dahlgren, men två varv senare var säsongen över då bilen slutade att driva och Skåningen tvingades bryta. Stefan Söderberg körde nästan hela finalen men tvingades bryta då ett stag i bakvagnen brast.

-En riktig besvikelse, bilen kändes riktigt bra denna helgen och hade kapacitet för en topplacering, så händer detta, sa en mycket besviken Stureson.

-Mycket tungt, suckar Söderberg.

Vann gjorde nu Richard Göransson men fick lämna över titeln till Thed Björk som vann totalt före just Göransson. Stureson slutar totalt åtta och Söderberg sextonde. Och iPS Peugeot slutar sexa i teammästerskapet.
(Bild: 4010)