HMS News

Hyllingeförare tog silver i Junior-SM

Andreas Ebbesson tog ett silver i Junior-SM, hans teamkompis Ibrahim Bakirci (också Hyllinge MS) knep en sjätteplats. Läs deras summering av säsong här på hyllingems.nu!Säsongen drog igång på hemmabanan Knutstorp där Andreas rivstartade året med en seger samt en andraplats och ledningen i SM. Denna framfart i den nya klassen fortsatte tävling 2 och 3. I Falkenberg, på deltävling 4, skulle dock detta ha ett slut. Motorproblem tog över och teamet satt i en helt ny sits. Ända sen Falkenberg har teamet jobbat sig tillbaka till toppen.

”- Detta jobb som vi har gjort i teamet är jag väldigt nöjd med. Att jobba i topp går alltid lätt, men att först tappa och sedan jobba sig tillbaka tycker jag är beundransvärt och jag är väldigt stolt att vi har lyckats göra det på så kort tid.” Säger Peter och Inge tillsammans.

Först i den näst sista tävlingen nådde Andreas pallen igen. Dessvärre hade han då tappat till en fjärdeplats i SM tabellen. I Finalen nu på Mantorp Park körde Andreas till sig en andraplats vilket innebar en andraplats i tabellen. Till det sista racet visste Andreas att han endast behövde komma femma i mål för att bärga silvret. Detta gick vägen och Andreas och Ebbesson Motorsport hade sitt första SM silver.

”- Detta känns väldigt skönt. Efter allt strul denna säsong känns detta silver som en seger för oss alla. Det trodde jag aldrig i vintras. En klar seger för hela teamet.” Säger en nybliven silvermedaljör.

Säsongen för Andreas tog med detta inte slut. I tisdags väntade en test i STCC för Polestar AB för årets prestationer. Även dessa gick mycket bra och Andreas var mer än nöjd med sin insats.

”- STCC är en mycket rolig bil att köra och det är helt klart ett mål inom ett par år. Därför känns det bra att det gick så bra på testen.” Säger Andreas.

Ibrahims säsong började lite sämre än Andreas men har efterhand blivit mycket bättre. I början hade han en del oflyt och var inblanda i många sammanstötningar. Podiet nådde han deltävling 3, i Mantorp, då hans självförtroende satte fart. Efter den tävlingen har Ibrahim presterat bara bättre och bättre och han har under andra halvan av säsongen klättrat i tabellen. Finalen på Mantorp Park kunde ha blivit Ibrahims tävling. Han var bland de snabbaste och skulle precis gå upp i ledning då han blev påkörd och haltade i mål på en 8: e plats. Med den meningen kan man också sammanfatta hans säsong. Han har alltid varit bland de snabbare men har ofta haft mycket oflyt. Till sist slutade han på en 6: e plats i JSM.

”- Jag är inte helt nöjd med säsongen. Hade mycket hörde tankar om den i vintras. Det är synd att jag har varit inblandad i så mycket. Annars hade min situation sett helt annorlunda ut. Men om man ser på till vad jag lärt mig under säsongen är jag jättenöjd. 6: a första året i Junior SM är självklar bra men jag vet att det hade kunnat vara bättre.

Nu börjar det verkliga arbetet för teamet Ebbesson Motorsport. Allt inför nästa säsong ska redan nu jobbas på. Ha en fortsatt bra höst och fortsätt att besöka Ebbesson Motorsport på Internet, www.ebbessonmotorsport.com, för att följa med om vad som händer under vintern.
(Bild: 4051)