HMS News

Tezz 13:e i JTCC

Grande finale!

Läktarna var fullsatta med hela 25 600 besökare som hade kommit för att se finalen som kördes på Mantorp Park i helgen. Under träningen och kvalet hade man redan fått klart för sig om att detta inte var en bana som gynnade Fordarnas goda egenskaper. Här kunde man se att varvtiderna skiljde väldigt mycket bland oss och de andra bilarna i toppen och då räknar vi sekunder. Jag själv körde mig till en 13e plats i kvalet och fick starta på den placeringen på race 1.

Starten i första racet gick bra, jag kom upp någon placering i första kurvan. Senare ut på rakan blev det värre och jag tappade några igen. Längre fram hade jag Martin Öhlin i sikte, kom närmare och närmare. Vi brukar ha bra fighter tillsammans men en bit in racet fick jag problem med växellådan. Jag kunde inte lägga i treans växel och det kostade mig mycket tid.
Trots detta korsade jag mållinjen på 12e plats med en halv billängd efter Martin.

Söndagens race skulle jag starta 12a på yttern. Starten gick och jag var på hugget direkt och tog många placeringar, låg nu på en sjunde plats. Första varven var jag väldigt uppvaktad av Martin Öhlin i backspegeln men luckan blev större allt efter loppet gick. Nu kunde jag allt mer koncentrera mig på Johan Persson som låg strax framför mig. Jag låg och väntade på han skulle göra ett misstag och försökte komma om flera gånger men lyckades inte. Johan fick jobba hårt för att hålla mig bakom för jag kände att jag egentligen var snabbare. Fick hela två poäng för min sjunde plats! Det visade sig också att jag faktiskt var snabbaste Ford på söndagen! Mina totala mästerskapspoäng slutade på 7 poäng och en 13e plats.

Ett stort tack till alla som varit med och stöttat mig under det gångna året!
Vad skulle jag gjort utan er? Tack så jättemycket för allt!

Kram//Tezz

(Bild: 4062)