HMS News

Klart med STCC på Ring Knutstorp!

STCC kör 2 deltävlingar på Ring Knutstorp 5-6 maj och 1-2 september.Följande är hämtat från STCC’s hemsida www.stcc.se.

Den klassiska banan i Skåne arrangerar två deltävlingar kommande säsong.
– Vår målsättning är att bli den bästa motorsportanläggningen i Sverige, säger Sten Gunnarsson, eventkoordinator Ring Knutstorp.

Ring Knutstorp har arrangerat STCC sedan mästerskapet startades 1996. Det är en klassisk bana som alltid generar bra racing och inbjuder till täta fighter med många omkörningar. I 2007 års STCC-kalender står Ring Knutstorp som arrangör för två race. Ett 6 maj och ett 2 september.
– Vi tror mycket på STCC och vill växa i takt med svensk motorsports utveckling. Därför har vi planerat en rad investeringar och påbörjat utbyggnad och renovering av anläggningen, berättar Gunnarsson.

Det handlar om en ny restaurang, nya toaletter i depån, stor konferensanläggning, samt en utbyggnad av campingområdet. På taket på restaurangen kommer det att bli en hundra kvadratmeter stor publikplatå från vilken man ser större delen av banan. Den naturliga läktaren i slänten vid start- och målområdet kommer att förses med bekväma sittplatser.
– Det rör sig om investeringar på närmare 10 miljoner för oss 2007. Vi skissar även på att bygga boxar till teamen i depån som förhoppningsvis blir klara till deltävlingen i höst.

STCC ser positivt att två deltävlingar 2007 körs på Ring Knutstorp.
– Det är glädjande att Knutstorp fortsätter sin satsning på att bibehålla och utveckla sin ställning en av de mer framgångsrika motorbanorna i Sverige. Vi ser fram emot folkfest och goda tävlingar 2007, säger Thomas Lindskog, Styrelseordförande STCC AB.

Knutstorp som bana uppskattas hos förarna också.
– Svenska banor uppfattas ofta som små och krokiga och många förare säger sig trivs bättre på större GP-banor. Men Knutstorp har en rytm och et flyt som gör att man trivs att köra på den. Den är kuperad och väldigt tekniskt krävande, säger en av STCC:s förare, Jan ”Flash” Nilsson.

STCC-kalendern 2007:

22 april: Sturup Raceway
6 maj: Ring Knutstorp
20 maj: Mantorp Park
3 juni: Karlskoga
17 juni: Anderstorp*
30 juni: Våler (Norge)
15 juli: Falkenberg
19 augusti: Karlskoga
2 september: Ring Knutstorp
16 september: Sturup Raceway
30 september: Mantorp Park, Grande Finale

*Förhandling pågår

Skribent: Mikael Sandberg