HMS News

Ebbessons i ny klass!

Ebbesson Motorsport har bidragit med en upplyftande nyhet i vintermörkret, de kommer att köra Radical Elite under säsongen 2007. Läs mer nedan!Under de tre senaste åren har Ebbesson Motorsport kört täckta standardbilar. Nu byter man till öppna sportbilar och 2007 ses som en milstolpe. Att gå från täckt framhjulsdriven bil till en öppen bakhjulsdriven sportbil är ett stort steg. Det är Radical Elite det handlar om. Två bilar har nyligen köpts in och nu jobbas det för fullt i verkstaden. Förare i teamet är, som tidigare, Andreas Ebbesson och Ibrahim Bakirci.

”- Det är mycket spännande och roligt med utmaningen som teamet antagit. I höstas var vi uppe i Linköping och testade Radical och sedan dess har vi jobbat för satsning i denna tuffa klass. Med goda resultat i ryggen är det helt riktigt att satsa vidare. Konkurrensen kommer att bli mycket hård då det kommer nya team med toppförare från andra klasser.” Säger teamchef Inge Ebbesson.

I teamet finns samma personal som tidigare år men med vissa förändringar i arbetsuppgifter. Nytt är bland annat datalogging som förbättrar analysmöjligheterna avseende körteknik och bilsetup.

”- Radical Elite ska bli jätteroligt. Det kommer vara en stor skillnad att köra en bakhjulsdriven öppen bil istället för en framhjulsdriven standardbil. Det är många ändringar i körtekniken som vi kommer att få ändra på jämnfört med S60 Challenge, men det är bara kul med nya utmaningar samt att man utvecklar sin förarskicklighet.” Säger Ibrahim och Andreas

Teamet utvecklar även sitt företagssamarbete med nya aktiviteter.

Läs mer om 2007 års planer på deras nya hemsida. www.ebbessonmotorsport.com.

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport

(Bild: 3236)