HMS News

Ohlsson vann på Sturup Raceway!

Micke Ohlsson vann andra racet på Sturup Raceway i helgens Radicaltävling. Det var den första tävlingen för säsongen! Läs Mickes egen rapport nedan.När årets svenska racingsäsong drog igång med STCC-tävlingar på Sturup i helgen blev det skånsk seger i ett av loppen. I den snabbaste klassen, Radical, som är supportklass till STCC, gjorde Micke Ohlsson en kanonstart i söndagens race. Micke flög förbi de två främsta bilarna på innern genom första kurvan.

Den här dagen kunde ingen av konkurrenterna matcha Micke och resten av loppet blev en ren defilering. På väg mot segern satte han också den snabbaste varvtiden under heatet. Vid målgång skiljde det hela 3 sekunder till tvåan Christoffer Karlsson. Söndagens seger var extra skön för Micke Ohlsson som under lördagsracet körde av och missade en pallplacering.

’Gårdagens tävling var en väldigt stor besvikelse för mig och hela Empole Motorsport. Killarna har jobbat stenhårt med bilen under flera veckors tid och därför kändes det extra tufft när jag körde av igår. Nu fick vi dock revansch och detta var nog en av de skönaste segrar jag tagit.’

Nästa tävling går av stapeln på Ring Knutstorp, den 5-6 maj, en bana som hör till Micke favoriter. Förra året tog Micke där en seger i Formula Renault, och detta året tänker han inte prestera sämre.

’Knutstorp är helt klart min favoritbana. Det finns inget bättre än att vinna inför hemmapublik, något som jag hoppas kunna göra. Jag vet om att vi är snabba där och jag vet att vi kan upprepa bedriften vid dagens tävlingar på Sturup Raceway.’

/www.mioh.net
(Bild: 4194)