HMS News

Racerapport Ivarsson

Daniel Ivarsson har kört tävling igen, här kan ni läsa hans egen rapport.Årets andra tävlingshelg kördes förra helgen på Rockingham Motorspeedway, under helgen kördes race 3 och 4 tillsammans med den brittiska BTCC-serien.

Teamet var på banan redan på fredagen för att köra de inledande testpassen, under lördagen kördes två kval och på söndagen kördes två race!

– Jag kände mig ganska förberedd när jag åkte till Rockingham, jag hade hunnit köra två testdagar på Rockngham under vintern, även om detta bara är en bråkdel av vad mina motståndare hunnit köra så kändes det betydligt bättre än när jag åkte till Brands Hatch, där jag inte hade tränat alls!

– Testpassen inför tävlingen gick inte så bra, vi hade stora problem att få bromsarna att fungera, inför lördagens kval löste sig dock dessa problem! Rockingham är en riktigt utmanande bana, halva varvet körs på en ovalbana och resten är på som en vanlig bana. Inte nog med det utan man kör dessutom vänstervarv vilket jag inte är van vid. Inför denna tävling fick jag spendera många träningspass med träna upp vänstersidan av nacken då jag inte är van vid de påfrestningar som uppstår på en bana där man kör vänstervarv.

– I det första racet fick jag till en mycket bra start och kunde avancera upp igenom fältet, efter några kurvor laddade jag lite för hårt och åkte av. Jag kom ut på banan igen men jag var då sist, jag lyckade köra om ett par bilar och just när jag kommit ifatt ytterligare en grupp bilar flaggades loppet av. Så jag hade helt klart bra fart men efter avåkningen var det svårt att komma ifatt luckan som blev. Jag blev alltså 16:e av de 20 förarna.

– I det andra racet fick jag åter igen en bra start och under detta racet höll jag mig på banan under hela loppet, i mål kom jag slutligen på en 15:e plats av 20 deltagare.

– Motståndet här i England är stentufft men jag känner att vi hela tiden lär oss och så länge det går framåt så är jag nöjd, nästa tävling är målet att vara med bland de 10 främsta, detta är ett läroår! säger Daniel.

/www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 4023)