HMS News

Racerapport Ebbessons!

Här kan ni läsa Ebbesson Motorsports egen rapport från STCC-helgen på Sturup RacewayNu är premiären i Radical på Sturup Raceway genomförd. Och detta med en bra start på säsongen för Ebbesson Motorsport.

Teamet anlände till Sturupbanan redan på onsdagskvällen för att hinna med många tester under torsdag och fredag. Endast Andreas deltog då Ibrahim tyvärr fick ställa in denna första tävling då han ligger i lumpen. Fick inte ledigt från vinterövning i Lappland. Vid ankomsten visade det sig att man inte kunde tilldelas någon plats i depån förrän under fredag eftermiddag. Testschemat blev därför svårt att genomföra utan någon riktig plats att arbeta med bilens inställningar.

På torsdagen var det dåligt väder med regn, vilket gav många nya erfarenheter för både förare och team. Efter hand hittades bra inställningar och riktigt bra varvtider. Fredagens tester var under torra förhållanden och med goda testresultat även denna dag.

Lördag förmiddag och kvaldags. Med nya däck och vissa justeringar på bilen resulterade detta i en stutlig 8: e kvalplats för Andreas. ”- Denna plats är jag nöjd med. Visst vill man vara med längre upp och det är jag säker på att det kommer med tiden. Med den konkurrens som är i klassen i år och med tanke på att jag knappt har suttit i bilen innan, är detta en helt klart godkänd placering.” Säger Andreas efteråt.

I race 1 startade Andreas följaktligen från en 8 plats. Han kom med bra i den flygande starten och låg och jagade hela racet igenom. När målflaggen föll gick han i mål som 7: e man.

I race 2 startar man efter varvtider i race 1. Detta race med stillastående start istället för flygande. Andreas hade 8 tid även denna gång och fick därför starta från 8 plats igen. Redan i startögonblicket fick Andreas problem. Han fick ett motorstopp och kom därför ut som sista man i fältet. Han hade ett bra tempo och klättrade efterhand upp till en slutgiltig 10:e plats.

”- Vi är mycket nöjda med denna första tävlingshelg. Premiär i en ny bil, ny klass och en helt annan konkurrens med 24 anmälda förare. Det känns bra för framtiden då allt talar för att vi skall kunna vara med uppe i toppen. Bilen är mycket bra och med mer körtid kan vi förbättra oss hela tiden. Andreas motorstopp är sådant som händer när man är oerfaren i bilen, men det innebar nyttiga erfarenheter att köra upp sig bakifrån på en mycket trång och besvärlig bana. Nästa gång är Ibrahim med oss vilket betyder att teamet kan förbättra sig ytterliggare. ”säger teamet samstämmigt.

Nu är det två veckor till Knutstorp och den andra deltävlingen i Radical och STCC. Ingen vila då allt skall gås igenom i minsta detalj.

/www.ebbessonmotorevents.com