HMS News

Racerapport Tezz

Här kan ni läsa Tezz egen rapport från första JTCC-tävlingen på Sturup Raceway.Första deltävling i JTCC, Sturup Raceway 2007-04-21/22

Schemat var annorlunda i år, nu hade vi endast 20 min träning för att köra in sig på den nya banan. Föregående säsonger så har vi haft träning både torsdag och fredag innan tävlingshelgen. Det gick inte tillräckligt fort för mig på träningen men det är jag van vid. Jag brukar vara lite segstartad. Snabbt därefter var det kval där jag minskade min varvtid med en sekund och det medförde att jag startade femma i racet! Wow! Bästa placeringen någonsin och jag var överlycklig 

Race (lördag 070421)
Hela fältet på 15 bilar är samlat på väg mot första startsvängen. Där gick starten! Jag var bra med och försökte kämpa för min placering men Lindland var framme med nosen och jag fick ge mig. Allt efter som varven gick så gled fältet bakom längre och längre bort och jag kunde koncentrera mig på att ge mig in i en attack på framförvarande bilar. Men vi körde väldigt jämna tider och det gjorde att jag höll min position hela racet ut.

Race (söndag 070422)
När det bara var minuter kvar till line up började det att duggregna. Men skulle det hålla i sig eller skulle det sluta innan vi skulle ut? Vi tog beslutet att inte ändra till regnsetup. Det var alldeles rätt gjort, det var uppehåll hela racet. Jag startade från 3:e plats eftersom att man vänder på startordningen från 8:e plats från racet på lördagen. Denna gång gick det inte lika stillsamt i första böjen efter starten. Jag fick en lätt knuff på sidan av bilen och kom i obalans. Det gjorde att jag förlorade någon placering men det var bara att kämpa på igen.

Tyvärr var det en incident vid hårnålen där det kommer en bil som kör mig i sidan. Efter det känner jag att bilen inte går att styra ordentligt och jag tvingas att bryta.

Helgen har trots skadan på bilen varit bra! Med personbästa placering och tre poäng för helgens race är jag väldigt nöjd!

Nästa race körs på Knutstorp den 5-6/5!

Vi ses!
Kram//Tezz

(Bild: 3826)